În fiecare an zic că e ultimul, apoi uit toată munca administrativă (oferte, hârtii, adrese, procese-verbale etc.), tot stresul și toți nervii și o luăm de la capăt. Eu cu scrisul și heirup-ul, Teddy cu echilibrul, privirea de ansamblu și reglajul fin, Sorin cu hârtiile de la fisc și uite așa și în toamna lui 2019 mergem prin școli și licee din sectorul 3, prin proiectul FolkN3T – educație informală și mentoral cultural pentru tinerii sectorului 3.
Ce e nou în FolkN3T față de anii trecuți? Vrem să implicăm mai mult școlile și liceele (evident, în măsura în care și ele vor și pot să facă acest lucru). Nu mai mergem să cântăm la teatru sau în mall, spectacolele de seară vor avea loc în școli din sectorul 3. Scopul este clar, mergem noi în comunitate, nu așteptăm să vină comunitatea la noi. De ce să nu recunosc, sunt câteva școli din sectorul 3 care au niște săli de festivități superbe (la nr. 95 am cântat deja în luna aprilie, dar și anul trecut cu proiectul, la nr. 84 și nr. 195 am fost anul trecut tot cu proiectul, la Basarab și Kretzulescu mergem deja de 2 ani), în care se pot ține evenimente de ținută. Ne-am dori și la nr. 54 (sărut mâna, Mirela, colega mea de facultate!), dar și la 195, o școală cu circa 2000 de copii și o sală de festivități frumoasă.
Am mărit numărul orelor de Dirigenție pe note, pentru că am remarcat că acolo impactul e maxim, în contactul direct cu clasa. Să le dăm ocazia să asculte și să reacționeze, de ce nu să cânte, să îi învățăm să pună întrebări, să își susțină ideile și afirmațiile. Când încep discuțiile cu copiii, sunt momente în care uit că e vorba de muzică folk, pentru că realizez că ce vreau de la ei se aplică și altor domenii.
Am încercat în anii trecuți să facem workshopuri pentru tinerii artiști, dar am constatat că sunt prea puțin interesați. De aceea, am înlocuit acel modul cu unul de mentorat artistic, prin care încercăm să găsim câțiva puști talentați și să îi ajutăm pe cât putem – să îi ducem într-un studio de înregistrări, să îi ducem la radio (dacă merită și reușim) sau măcar să vorbească cu oameni de radio, dar mai ales să le dăm ocazia să cânte. Vrem ca în spectacolele de seară să avem și puști talentați alături de noi, pentru că știu că la vârsta și nivelul de dezvoltare artistică de acest lucru au nevoie.
Proiectul FolkN3T – educație informală și mentorat cultural pentru tinerii sectorului 3 este finanțat din fonduri nerambursabile de la bugetul local al Sectorului 3, Contract de finantare nr. 614715 din 03 septembrie 2019.
Parteneri: ISMB, Radio Seven, ForeverFolk
Dacă te abonezi, periodic vei primi informații despre activitatea mea muzicală: concerte, proiecte, piese noi!