august

August cu folk

Concert la Muzeul Antipa

05/08/2019 Comments (0) Noutati

Weekend de poveste și drumuri

Weekend (pentru oamenii normali) = timp liber, lenevit, zăcut acasă sau pe plajă, ascultat cum crește iarba și alte cele. Weekend (pentru Matache) = 2000 de km, trecut prin 21 de județe, două concerte, mulți oameni, papa bun, cântat, povești.

Poți trece într-un singur weekend prin București, Ilfov, Giurgiu, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Alba, Hunedoara, Timiș, Arad, Bihor, Sălaj, Maramureș, Cluj, Bistrița, Mureș, Brașov, Prahova, Ialomița, Călărași, Constanța? Dacă vrei, poți, iar eu exact asta am făcut, pentru că vineri am cântat la Arad, iar sâmbătă în Maramureș, iar aseară trebuia să ajung la Constanța.

După 6 ani, la Arad

Dacă sunteți în tranzit prin Arad sau aveți ceva afaceri în zona industrială, Hotel Ibis Style e exact ce vă trebuie. Când am parcat în fața stabilimentului de 72 de camere situat la 300 m de autostrada Timișoara – Budapesta, mă întrebam dacă voi avea cui să cânt. Dar m-a liniștit rapid Paul, gazda mea, care m-a anunțat că sunt complet ocupați în acea seară. Plus câțiva prieteni care au venit să mă vadă, Oana chiar din altă țară, mai precis din Ungaria (locuiește dincolo de graniță), păi cum să nu te simți special? Dacă tot am zis de loc, vă anunț că bucătarul e priceput, am băgat o ciorbă de tarhon excelentă (și cine mă citește știe că eu mă pricep la mâncat ciorba de tarhon de la Mediaș), un rulou de curcan cu ceva ierburi și legume julien și sos provensal, iar după concert un cheesecake cu muuult sos de fructe de pădure și fulgi de migdale.

Ca idee, în fiecare vineri din august, oamenii au concerte live acustice.

Acasă, în Maramureș

Nu ai cum să nu te simți ca acasă la Ileana și Ghiță Pașcu și a lor gospodărie uriașă, chiar dacă oficial se numește Centrul de Echitație Casa Pașcu. Nu sunt doar cai, e un zoo întreg, cu câini și pisici, păsări, căprioare, ba chiar și un alpaca pe nume Stevie. Mâncarea e ca la mama acasă, am mâncat un gulyaș de vis, dar am ratat astfel sarmalele (inclusiv de post, cu ciuperci) și pomana porcului cu mămăliguță. Dar diferența o fac oamenii, care te înconjoară cu atâta prietenie și te răsfață, pur și simplu. Cum vă sună un mic dejun cu un peisaj ca cel din dreapta?

weekendPentru copii, locul e un paradis, începând de la caii fabuloși care îi vor cuceri pe loc, la toate animăluțele prietenoase (cum e poza din stânga? a rupt pe facebook, peste 500 de reacții!), plus tras cu arcul, trambulină și alte chestii. Vlad, venit cu soția și cea mică, au pierdut-o instantaneu, Alex plecând cu Ileana să vadă caii, apoi căprioarele și tot așa. Trei din grupurile de prieteni care au venit să mă vadă ajungeau pentru prima oară acolo, deci mă bucur tare că le-am oferit ocazia să descopere un loc simpatic. De cântare, jumătate la microfon, jumătate la focul de tabără, nici nu mai povestesc. Ah, și să cereți o căpșunată de-aia bună!

Apropo, la Casa Pașcu au și câteva locuri de cazare, dar e bine să vă programați din timp ieșirea acolo, că nu sunt foarte multe. Căutați-i pe facebook și mergeți acolo cu prima ocazie! Iar noi ne vedem la următoarele concerte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *