Jurnal de concert Marius Matache&FBI in lectura autorului (2)

Acoustic Bloggers no. 2

13/07/2011 Comments (0) Noutati

Jurnal de concert in lectura autorului: a cata oara in Bucovina?

Am mai anuntat ca vin iar in “zona aia” (ca sa nu dau motiv invidiosilor sa ma injure :D). E simplu, joi, 14 iulie, Terasa W din Falticeni si vineri, 15 iulie, Pizzeria La Bomba din Gura Humorului. In ambele locuri am mai cantat si anul trecut, la seria de evenimente Intamplari in orasul cu oameni.

Am pierdut deja sirul concertelor in Bucovina. Si m-am gandit sa le rememorez un pic, inaintea concertelor din aceasta saptamana. Pentru ca fiecare a avut un moment special.

La Fierarie – februarie 2009 – primul meu concert complet singur in afara Bucurestiului – si fara FBI, si fara Gashkademie, si fara altcineva. Emotii mari, veneam de la Braila, unde cantasem cu Gashkademia intr-o sala de 300 de locuri. Nu stiam locul, nu stiam oameni la Suceava, era un plonjon in necunoscut.

La Suceava, In Cetate 2009 – Vineri seara chiar in cetatea Suceavei, cu oamenii stand pe zidurile cetatii si noi cantand pentru ei – cu Daniel Iancu, Ovidiu Mihailescu, Tapinarii, Dinu Olarasu, Paul Arva (cateva poze si cuvinte).  Apoi Vatra Dornei, unde am si prezentat, am si cantat, am  iesit pe scena cu contrabasul. Cu un nou si drag prieten: Ion Dragusanu.

La Fierarie, Noiembrie 2009 – primul meu “turneu” – Suceava, Iasi, Focsani. Deja eram acasa la Fierarie, arhiplin, lumea stia piesele. De vis.

Ianuarie 2010, lansare de carte si aniversare de 80 de ani a domnului Vasile Panzariu. Emotionant moment, am cantat “In Bucovina”, aproape l-am facut pe om sa planga. Ar trebui sa cant piesa asta mai des, e un imn de promovare a Bucovinei.

La Suceava, In Cetate 2010, Folkever 2010 – A doua editie de festival de la Suceava la care am participat, plus festivalul de la Siret (cu un an inainte il ratasem). La Siret, festivalul s-a tinut in fosta gara. Senzatia de capatul pamantului (sunt 4 km pana la granita cu Ucraina). Show de senzatie cu Daniel Iancu si Ovidiu Mihailescu.

Noptile Humorului – Septembrie 2010 – Un frig patrunzator, dar niste oameni foarte calzi. Am cantat Popa Nan cu Mircea Vintila pe scena. Descoperit un fost rugbyist si antrenor de rugby chiar langa Manastirea Humor, care in magazinul de suveniruri pe care il detinea avea un colt cu fulare, mingi etc. de rugby.

Intamplari in orasul cu oameni – Septembrie 2010 – Falticeni, Suceava, Gura Humorului, plus Botosani bonus. Cu Puiu Cretu.

Aniversare Sorin Poclitaru – Aprilie 2011 – scurt si la obiect – pe zi, gratar in creierii muntilor, seara cateva piese la Pizzeria La Bomba.

FolkEver 2011 – Suceava, Siret, bonus Iasi. Mini-Turneu cu Liviu Nechita, venit special din Italia pentru concerte.

In Folk Noi Credem 2011 – va astept la Falticeni si Gura Humorului sa producem amintiri la fel de frumoase ca cele povestite mai sus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *