Pe scurt despre lucruri frumoase

Are cineva un pic de timp?

04/10/2011 Comments (4) Blog

A inceput scoala…

Lucrand la facultate, trecerea din ipostaza de student in cea de “om al muncii” s-a facut foarte lejer, ape nesimtite (adica n-am simtit, antipaticilor!, nu sunt nesimtit:D), mai ales ca am fost angajat cu carte de munca inca din anul 3. Si foarte rar spun “ma duc la munca”, mai des folosesc “ma duc la scoala” sau “ma duc la facultate”, e drept, din ipostaza celui “de la catedra“. Astfel ca, fara sa vreau, 1 octombrie nu a insemnat niciodata o mare schimbare de atmosfera. Pur si simplu…e o noua zi la facultate.

Cu toate acestea, in fiecare an universitar, pentru o fractiune observ ca studentii (mai ales bobocii, ca ei vin in special in prima zi de facultate, cu emotiile inerente schimbarii de statut social – de la fosti elevi la actuali studenti) sunt tot mai tineri, parca mai copii decat cei de anul trecut. De fapt, cei care imbatranim suntem noi, “profii”. 1-2 kg in plus, parul mai rar si/sau mai carunt, memoria mai scurta (stii clar cine ti-a fost student, cu cine a fost coleg, eventual ce traznai a facut, dar e imposibil de multe ori sa iti aduci aminte cum il cheama:)). In fiecare an apare un student care sa te “injure”, ca nu l-ai bagat in examen sau ca l-ai picat, in fiecare an apare cate un gest care face mai mult decat orice rasplata (de exemplu).

Un nou an, o noua generatie, doar noi suntem aceiasi. Mai carunti, mai plinuti, mai uituci. Si, sper eu, macar un pic mai intelepti.

4 Responses to A inceput scoala…

  1. mihaela says:

    Succes in noul an scolar d-le profesor!

  2. Nebunia says:

    Ce fel de ore sunt alea cu Make profesor nici nu vreau sa ma gandesc :)) dar cred ca sunt unele cel putin interactive 😀

  3. make says:

    @Nebunia – sa stii ca sunt genul foarte prietenos, dar care daca nu te stii te pica cu zambetul pe buze :))

  4. […] pe 1 octombrie, primim noi generatii de “boboci”. Parca sunt din ce in ce mai tineri (dilema din fiecare an). De fapt, suntem noi cu un an mai batrani in fiecare an. Uite ca m-am luat cu […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *