Plec la Parlamentul European

Dansul e pasiunea lor

22/04/2013 Comments (1) Blog

Alba Jazz 2013

Identitatea unui festival se construieste in timp, cu munca, cu o strategie bine gandita si cu o daruire totala. In plus, un lucru bine facut implica fonduri suficiente si bine gestionate, mai ales intr-o perioada ca cea pe care Romania o parcurge. Nu in ultimul rand, un festival de muzica atrage prin recitaluri valoroase. Festivalul Alba Jazz pare sa urmeze toti acesti pasi si chiar de la cea de a 2-a editie reuseste sa impresioneze. Si nu doar prin recitaluri, ci si prin numarul mare de locatii ce vor gazdui evenimente din cadrul festivalului: Piata Cetatii, Sala Unirii, Club Habitat, Spatiile RYMA.

Richard-Galliano Alba JazzCe ar fi de spus de Richard Galliano? Ca vrajeste publicul cu muzica sa, o imbinare de jazz, tango, muzica franceza de inceput de secol 20. Intr-o societate romaneasca ce asociaza acordeonul cu muzica lautareasca, e nevoie de multe lectii de acest tip pentru a-l privi si accepta ca instrument fundamental in jazz. Iar vineri, 17 mai, il veti putea vedea live, alaturi de Tangaria New Quartet, in Piata Cetatii din Alba Iulia.

Luiza Zan face parte din categoria muzicienilor care pot canta orice. Iar ea chiar o face. A castigat Cerbul de Aur cu Slang, canta gospel alaturi de Snaps, are un proiect cu Sorin Romanescu, intitulat Mahala, asa cum spune chiar ea o paralela intre Billie Halliday si Romica Puceanu [sursa]. Iar recent a aparut pe discul 30 de secunde de faima al grupului byron. La Alba Iulia ea va sustine un recital duminica, 19 mai, in Sala Unirii, dar si 3 ateliere de voce jazz & chitară jazz in Club Habitat (vineri si duminica) si Spatiile RYMA (sambata), toate alături Jimmy Cserkesz. Tot la Spatiile RYMA si in Club Habitat puteti participa la atelierele de chitara clasica sustinute de chitaristul american Kenneth Meyer. Acesta va deschide si concertele din Sala Unirii din Alba Iulia vineri, 17 mai, de la ora 18:00.

Omar Sosa vine alaturi de cvartetul sau din Cuba – tara Buena Vista Social Club. De altfel, latin jazz-ul a prins intotdeauna la romani, deci nu am nici un dubiu ca Omar Sosa quartet va fi usor adoptat de publicul din Alba Iulia. Recitalul sau este programat sambata, 18 mai, incepand cu ora 21:30, in Piata Cetatii. Nu e la prima prezenta in Romania, participand si la Festivalul de Jazz de la Sibiu in 2009. Si ca sa nu vorbim “pe uscat”, va propun o piesa cu el, cat cititi si restul articolului.

Trio Zamfirescu - Alba JazzDe Trio Zamfirescu (foto stanga – sursa poza) am mai scris aici, iar la Alba Jazz ii puteti vedea sambata, 18 mai, incepand cu ora 18:00, in Sala Unirii din Alba Iulia. Interesant se anunta, mai ales pentru tinerii muzicieni, workshopul de orga Hammond sustinut de Teodor Pop (Jazzybit) sambata, incepand cu ora 11:30, in Sala Unirii.

Programul ii mai include pe Marcian Petrescu&Trenul de Noapte, Cobzality, JazzyBIT (Timisoara), Beats Remedy (Cluj-Napoca), Kult Tribal Collective (Bucuresti).

Detalii despre festival gasiti si pe pagina de facebook oficiala.

Sursa foto Richard Galliano

 

One Response to Alba Jazz 2013

  1. […] anul trecut, si Alba Iulia are festival de profil, intitulat Alba Jazz, despre care am si scris aici. Alba Jazz a avut loc in perioada 17-19 mai 2013, deci banuiesc o oarecare legatura intre cele doua […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *