Mestesuguri prea putin cunoscute ale unei etnii

Romania din interior

06/09/2012 Comments (2) Blog

Batrana Scoala 2 din Slobozia…

Iar despre scoala (vezi aici), m-au napadit amintirile din perioada gimnaziului. Ma gandesc cu un pic de teama sa povestesc de scoala generala. Nu de alta, dar parca si aud comentarii de genul “iar incepi, tataie, cu povesti din Jurasic?“. Ce-i drept, am terminat gimnaziul acum fix doua decenii, a trecut timpul, s-au schimbat timpurile. Erau vremuri in care in Romania apareau primele conexiuni Internet, iar PC-urile de top se numeau 286 si erau extrem de rare in proprietate privata. Erau la mare cautare jocurile pe HC-uri (HC-85, HC-91), care se incarcau de pe casete audio (eram mare fan de Luna Crabs), iar PacMan era vedeta. Senzational, dar exista viata si inainte de Internet!

Ce Internet, pe atunci Scoala nr. 2 din Slobozia (intre timp, titlul oficial al scolii a primit si numele de Sf. Andrei) nu avea nici sala de sport. Si totusi curtea scolii era in permanenta plina. In timpul zilei, de orele de sport ale elevilor. Seara si in week-end, copii si nu numai, din vecinatatea scolii si nu numai, terenurile de fotbal (erau 2, cel mare si cel mic) si de baschet erau pline, ba chiar stateai la rand sa joci (3, 4 chiar 5 echipe, pe principiul “invingatorul la masa”). Copii cu “adidasi” (pe atunci toti erau adidasi, nu prea se stia de nike, reebok etc.) sau tenisi de Dragasani (un fel de Conversi, dar Made in Oltenia), cu tricouri de fosti juniorii pe la “CSS” sau “Unirea” sau spalacite de atatea spalari, alergau zi si noapte dupa o minge “de 35” sau “de 400”, contaminati ireversibil de microbul sportului.

De aici au plecat Adrian Mihalcea (fotbalistul lui Dinamo, care a adunat si 16 selectii la echipa nationala), Mircea Zamfirescu (multiplu campion national de scrima, campion balcanic etc.), Catalin Manole (jurnalist Dilema Veche, Plai cu Boi, Formula As) si, cu voia dvs., subsemnatul (doctor in chimie, folkist, blogger). Plus multi alti medici, profesori, ingineri sau oameni de afaceri.

Pana la urma, pe terenurile de sport, in salile de clasa ale scolii, in exceptionalul laborator de biologie in care am invatat 2 ani (cu diorame care descriau tipuri de vegetatie – de stepa, de delta etc., cu sute de exponate veritabile – fluturi, oua de pasari, mici mamifere impaiate etc.) ne-am format ca oameni si am imbogatit “palmaresul” scolii.

Iar blazonul de una din cele mai bune scoli din Slobozia trebuie sustinut cu fiecare generatie de elevi care iese din aceasta institutie de invatamant. Si cum educatia nu este si nu a fost niciodata o prioritate nationala, orice surse de finantare sunt importante, iar una dintre ele poate fi campania PROFI „Fii EROUL scolii tale!” – powered by Vodafone.

Mecanismul campaniei il gasiti, in detaliu, aici. Pe scurt, toti cei care fac cumparaturi in magazinele Profi primesc pentru fiecare bon fiscal, indiferent de valoarea lui, 10 puncte. De asemenea, in magazine exista si produse la a caror achizitie primiti puncte suplimentare (300, 150, 50). Pe langa bonul fiscal, primiti si un bon nefiscal pe care sunt evidentiate punctele achizitionate, pe care il completati cu numele scolii participante in campania PROFI te premiaza careia doriti sa ii donati respectivele puncte. Nu conteaza ca faceti cumparaturile la Bucuresti, Slobozia sau Craiova, puteti dona punctele oricarei scoli doriti (lista completa a scolilor din concurs).

La finalul campaniei, în fiecare magazin din cele 126 participante in concurs se va întocmi un clasament, scoala care va cumula cele mai multe puncte, va obtine locul 1, urmatoarea clasata va obtine locul 2. Premiul I consta intr-un server si 15 laptopuri, iar premiul II consta intr-un videoproiector.

Daca sunteti din Slobozia si vreti sa contribuiti la dezvoltarea unei institutii educationale din orasul nostru, va invit sa sustinem impreuna Scoala nr. 2 Sf. Andrei. Si daca nu sunteti din Slobozia, dar faceti cumparaturi la PROFI, completati talonul cu numele Scolii nr. 2 Sf. Andrei din Slobozia.

2 Responses to Batrana Scoala 2 din Slobozia…

  1. […] am scris prima oara pentru a sprijini Scoala nr. 2 Sf. Andrei din Slobozia in campania PROFI te premiaza, am […]

  2. Nicolae Adrian Tecariu says:

    am citit aproape tot ce ai scris despre Scoala Generala Nr 2 din Slobozia si sunt citeva aspecte cara nu le recunosc, cum ar fi nume de profesori. incercam sa conectam poate vb mai mult

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *