Locurile 9-12 la Mondiale. Vi se pare putin?

Nu calcati pe sufletele oamenilor pentru sponsori sau bani

26/07/2011 Comments (5) Blog

Blogger + IT = infinite love. Partea I: tableta

Daca vrei sa reusesti in blogging, e obligatoriu sa fii prieten cu tehnologia, fara ca asta sa insemne nu stiu ce demontat de servere, programare in 475 de limbaje si alte cele. Dar blogging fara gadget-uri = cauza pierduta.

Cum obiectivul campaniei Quickmobile – Blogal Initiative este acela de a promova sectiunile de laptopuri, tablete, accesorii GSM de pe site-ul clientului, in speta www.quickmobile.ro, m-am gandit sa dezbatem un pic situatii in care o “jucarie” sau alta pot fi utile unui blogger. Numai ca, evident, va fi un pic personalizat, pentru ca unul din subiectele pe care eu consider ca am un cuvant de spus prin blogosfera este muzica, pentru simplul motiv ca mai “prestez” si asa ceva.

Primul episod se refera la utilitatea unei tablete, in speta APPLE IPAD2 64GB 3G in diferite ipostaze din viata de blogger.

1. iPAD2 ca sursa de versuri. Bloggerii au tendinta sa se implice in tot felul de proiecte offline, unul din ele fiind #AcousticBloggers. Astfel ca ne gasim la o repetitie, fiecare propunand ce piese i-ar placea sa cante. Numai ca, evident, noi, cei din band, nu stim chiar toate piesele. Si daca piesa iti mai suna cumva in cap sau mai asculti ce fredoneaza cel care vrea sa o cante, versurile clar nu le stii. Deci, apelezi la iPAD, fugi repede pe net si imediat ai obinut informatiile dorite.

2. Ca unealta de blogging. Sa fim seriosi, o tableta e mai usor de carat dupa tine in turneu decat un laptop, astfel ca daca APPLE IPAD2 64GB 3G iti e la indemana, poti sa scrii imediat dupa concert primele impresii despre atmosfera, public, cum a fost sunetul etc.

3. Pentru profesionisti in ale muzicii. Ideile bune vin si pleaca, iar daca nu le fixezi cumva, risti sa fie “cantecul genial si nescris niciodata pentru ca atunci cand mi-a trecut prin cap nu aveam cu ce sa il inregistrez”. Fie ca e vorba de o solistica, fie ca e vorba de niste riff-uri, de o simpla formula armonica sau de o piesa care te-a “lovit” pe moment, cu un iPAD2 cu GarageBand instalat, poti fie sa iti inregistrezi pt mai tarziu, fie sa tragi o piesa cap-coada, cu mai multe instrumente “simulate’ existene in bibliotecile softului. Iar daca esti indemanatic, fanii pot asculta piesa in 2 timpi si 3 miscari pe blogul tau.

4. iPAD2 ca suport de versuri. Ei, aici e ceva special si oarecum de fite. Nu te mai duci la cantari cu snopul de hartii pe care ai scrise textele si/sau partiturile pieselor. Acum te duci frumos cu o tableta, il setezi la rezolutia, luminozitatea etc. la care sa si vezi ceva in functie de locatia unde canti si tot asa.

Nu ratati si episodul urmator al seriei Blogger + IT = infinite love, realizat in cadrul campaniei Quickmobile – Blogal Initiative.

5 Responses to Blogger + IT = infinite love. Partea I: tableta

 1. GoldMidas says:

  Fara tehnologie e greu sa fii blogger, clar. App, vezi ca le incurci, tableta grafica e ceva de genul http://www.emag.ro/tablete-grafice
  Lasa decat “tableta”, fara “grafica” 🙂

 2. make says:

  ai dreptate – cand am dat eu cu nasul de IT adica in preistorie :D), tabletele erau doar grafice si extrem de lente :))) am sters de peste tot – eu am zis in articol ca e buna – aia grafica e buna pentru tine 😛

 3. GoldMidas says:

  da, ai dreptate. 😀 Am vazut ca se poate desena si pe un ipad, si este chiar amuzant. http://www.youtube.com/watch?v=zAq1h5UmKrE&feature=related

 4. […] si gadget-uri IT importante pentru un blogger, serial ce conteaza pentru campania Quickmobile – Blogal Initiative, campanie de promovare a sectiunilor de laptopuri, tablete, accesorii GSM de pe […]

 5. […] cadrul campaniei Quickmobile – Blogal Initiative s-au referit la doua instrumente bine definite (partea I – tableta, partea a II-a – laptopul), astazi vorbim de accesorii GSM, mai precis, in cazul […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *