folkiști

Dileme cu folkiști

Alchimia toamnei

Alchimia toamnei la drum

07/09/2015 Comments (18) Noutati

Bloggerii Alchimiei

Dacă la primul album chestia cu bloggerii pe copertă era o chestie între “WTF?” și “ce mișto!”, acum deja lumea s-a obișnuit cu ideea, ba chiar se așteptau să fac la fel. Dar entuziasmul unor oameni pe care nici nu îi cunosc m-a făcut ca la acest al 2-lea album să îmi reconsider strategia, în sensul că am ales doar o parte din cei care și-au exprimat interesul pentru a putea, cumva, să le răsplătesc eforturile. Criteriile pe care am ales bloggerii Alchimiei sunt mai multe, printre ele numărându-se conținutul blogului, cât de activ este blogul, orașul din care scriu (nu are rost să iau 5 bloggeri din Sibiu dacă în aproape 12 ani nu am cântat niciodată acolo), imaginea în online, diferite “boli” (concursomania sau gramatica), adăugate la solicitarea de a avea domeniu personalizat. Recunosc, am fost subiectiv, am ales uneori cu sufletul, alteori cu mintea. Și am zis să fie număr fix, 35, că se vede frumos. Celor 35 de mai jos se mai adaugă bloggerii care fac parte din Kooperativa 2.0., care este partenerul media oficial pe zona 2.0. Sunt convins că mulți alții vor scrie, în situații punctuale, despre album și despre evenimentele asociate lui, chiar dacă nu sunt pe această listă.

Așadar, bloggerii Alchimiei sunt:

 1. Irina BartolomeuBloggerii Alchimiei
 2. Petre Dalea (Reșița)
 3. Tudor Bezea (Focșani)
 4. Anca Pintilii
 5. Andra Nicula
 6. Dan Ciulea (Cluj)
 7. Teodora Neagu (Cluj)
 8. Oana Both (Cluj)
 9. Cuibus.ro (Cluj)
 10. Feri Teglaș (Mediaș)
 11. George Hari Popescu
 12. Ileana Andrei
 13. Laura Frunză
 14. Monica Sibisteanu (Onești)
 15. Robert Cadar (Brașov)
 16. Daniel Urdă (Brașov)
 17. Raluca Cojocaru
 18. Lucian Marin
 19. Diana Duca
 20. Irina Manole
 21. Daniela – vdz.ro
 22. Luciana – alucianna.ro
 23. Andra Istrate
 24. Anca Duma
 25. Sabina Cornovac
 26. Daniela Bojincă (UK)
 27. Ioana edgeandback.ro
 28. Emil Călinescu
 29. Radio-Grafii.ro
 30. Cristian China-Birta
 31. Cristian Florea
 32. Claudiu Ciobanu
 33. Vlad Dulea
 34. Mihai Stescu
 35. Alexandru Ion (Malaezu.ro)

Chiar dacă mi se rupe sufletul, nu am putut să nu respect regula domeniului personalizat pentru Daniel Botea, Bianca Ceică și Anamaria Ghiban. Multumiri Adrian Bolocan, Ciprian Stoian, Ionică iSay, IasiCity.ro, Razvanted.ro, Francisc Vasile, Ianolia, Irinel Constantinescu pentru că v-ați oferit, sper că al meu cadou simbolic a ajuns la voi direct și nu în spam. Dacă mai e cineva care mi-a oferit ajutorul și nu apare nici în lista numerotată, nici în cea de mai jos, să spună, că poate l-am omis din greșeală (sau l-am uitat!).

Albumul Alchimie se estimează că va apărea în ianuarie – februarie 2016. Grafica din dreapta este pur orientativă, cea finală va conține adresele blogurilor celor ce s-au oferit voluntari.

18 Responses to Bloggerii Alchimiei

 1. Anca says:

  Uhuh, mersi mult! 😀 Made my day!

 2. Hey! Nu îți pot exprima în cuvine cât de entuziasmată am fost să văd numele meu în lista cu bloggerii Alchimiei! 🙂

  Doar că, observ că există numele de Andra Istrate de două ori (pozițiile 23 și 29) și nu știu sigur dacă este o eroare sau am o tiză (pe care, de altfel, chiar aș vrea să o cunosc)! 🙂 Așa că te las pe tine să îmi elucidezi misterul!

  Îți doresc o seară minunată!

 3. […] Marius Matache lansase acum putin timp o campanie foarte desteapta prin care invita bloggerii sa-l sustina, oferindu-le in schimb spatiu pe coperta noului sau album, Alchimie. […]

 4. Make says:

  @Andra cred ca m-am incurcat in Andre – Andra Nicula, Andra Istrate, primisem un mail de la o alta Andra – esti unicat! (la mine pe coperta, cel putin!)

 5. Yeeepyyyy!!!! Mulțumesc tare mult! Mi-ai făcut ziua mai frumoasă!

 6. Petre says:

  Acum urmeaza sa ne intalnim la un concert de promovare a Alchimiei ca sa obtin si un autograf pe album.

 7. Make says:

  @Petre stai sa iasa intai “Alchimia” si apoi rezolvam 🙂

 8. […] Despre cum au fost aleşi bloggeri care vor apărea pe coperta acestui nou album (care va purta numele „Alchimie”) ne povesteşte chiar Marius Matache la el pe blog. […]

 9. Ana says:

  La o cât mai lungă listă! 🙂

 10. Multumesc mult si ma inscriu si eu la un autograf, dupa Petre. 🙂

 11. Adi says:

  Poate data viitoare. Succes.

 12. Make says:

  @Adi ai primit albumul pe mp3, da? 🙂

 13. Laura says:

  Multumesc, Marius! Te-am vazut in public la Folk You Bucuresti, as fi vrut sa vin sa ma prezint dar eram cu fetita si la un moment dat a obosit si m-a rugat sa plecam. Astept cu interes urmatorul tau concert in Bucuresti, vom veni atunci si ne vom cunoaste si personal.

 14. Make says:

  @Laura data viitoare sa ma tragi de maneca

 15. Ema georgescu says:

  foarte frumos din partea ta ca ai rasplatit bloggerii

  felicitari pentru initiativa 🙂

 16. […] mai recomandați locuri de vizitat) puțin după ora 16, iar apoi l-am distribuit pe facebook. Marius Matache mi-a văzut isprava și a dat-o mai departe, Ariel de la Tribul la fel și așa am început să […]

 17. Elena says:

  Felicitari castigatorilor, cu siguranta e o placere atat pentru ei, cat si pentru tine, sa le oferi o astfel de atentie. Chiar e o initiativa buna!

 18. Luciana says:

  Vaaai! Trebuie să iau unul pentru mama, să înrămeze coperta. 🙂
  Ne vedem la concert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *