Blogosfere locale in actiune

Protectia mediului, nivelul de trai si dubla masura

01/03/2012 Comments (4) Blog

Blogosfera locala in actiune: Medias

Blogosferele locale se dezvolta din ce in ce mai mult – dovada o gasiti la Cristi (slide-urile 8-10 ale prezentarii). Ca sunt indragostit de Medias, e deja clar, ca am repetat-o de m-am plictisit eu aici pe blog. Ca de la o vreme incoace am toata admiratia si pentru blogosfera medieseana, e un subiect mai nou. Ca sa intelegeti mai bine contextul, trebuie spus ca Mediasul e un oras cu 53,000 locuitori (la nivelul lui 2010, pare-se ca la recensamantul de anul trecut au iesit chiar mai putini). Deci este un oras mediu spre mic, clar nu la fel de mare ca Iasi-ul, Constanta, Timisoara sau Brasov.

Cu toate acestea, comunitatea online din Medias devine din ce in ce mai numeroasa si, mult mai important, mai activa. Si tocmai pentru ca blogosferele locale castiga teren din ce in ce mai mult, m-am gandit sa va povestesc eu, ca privitor din afara, cu ce se ocupa acesti oameni.

Prima actiune a comunitatii de care am auzit a fost Medias Blog Awards. Sa decernezi premii intr-o comunitate e o treaba foarte riscanta, orice ai face si orice decizie ai lua, sigur te injura cineva ca nu e bine, desi el nu a fost capabil sa faca nimic macar jumatate din cat ai reusit tu (vorbesc din experienta, tocmai e in desfasurare a 3-a editie de Premii ForeverFolk).

Apoi, citind cateva din bloguri, am remarcat articole scrise pe aceeasi tema, dar pe bloguri diferite. Hopa! Era greu de crezut ca se inspira unul de la altul astfel ca am “sapat” un pic si ce sa vezi? Nu e deloc intamplatoare. A pornit de la Cosmin, care i-a provocat si pe ceilalti sa scrie pe aceasta tema (Andrad si Cristina sunt doar doua exemple). Apoi lucrurile au inceput sa curga de la sine, astfel ca, asa cum spune Andrada, vineri la 21 la Medias se publica. Keep writing, cum ar spune un clasic!

Si sa nu uitam de proiectul BuniNet – bunicii înva?? s? comunice pe Internet, o idee care mie personal imi place foarte mult, mai ales in directia dezvoltarii si implicarii Internetului in toate aspectele vietii de zi cu zi.

Tot recent am aflat ca vor sa implementeze si la Medias proiectul “Cu drag pentru oricine are nevoie” (detalii aici). Inca un exercitiu de solidaritate daca vreti. De asemenea, de doua zile au demarat un blog colectiv pentru bloggerii medieseni – www.bloggermedias.eufiti rabdatori, e in teste momentan, nu gasiti mare lucru pe el, important e ca, asemeni comunitatii din Alba, oamenii inteleg sa se coaguleze, inteleg ca impreuna sunt mai puternici. Am o presimtire ca in 6 luni de zile oamenii vor incepe sa il hartuiasca pe Chinezu si al sau Blogal Initiative, prin implicarea in campanii (Feri Teglas deja o face).

Cum va evolua in continuare blogosfera medieseana, depinde doar de ei. Dar ce se vede acum este imbucurator.

4 Responses to Blogosfera locala in actiune: Medias

 1. mihaibuninet says:

  Sincer pe mine voi m-ati impulsionat sa scriu prin vizita de azivara,si veti fi tot timpul vinovati de ce voi reusi sa fac ,alaturi de domnisoara Antonela ,trainera noastra si practic initiatoarea Buninetilor

 2. Make says:

  Deci, inseamna ca vizita de asta-vara si-a indeplinit obiectivul 🙂

 3. Incet, incet blogosfera medieseana se misca tot mai bine. In ultima perioada au aparut bloguri noi iar cei care au luat o pauza, au zis ca este monentul sa revina. Salutari din Medias si inspiratie!

 4. Make says:

  @Mircea – fara indoiala ca asa e – chiar daca tu, Feri si inca 2-3 sunteti varfurile, cu atat mai mare va fi impactul cu cat masa critica va fi mai importanta.
  Abia astept sa ne revedem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *