Patria mea infloreste, din 4 in 4 ani se...

Pentru mine, vor exista intotdeauna vocalisti si va exista...

08/05/2012 Comments (0) Blog

Cand pasiunea de a raspunde provocarilor iti e rasplatita (II)

Povestea de fata a inceput enigmatic si provocator. Iar continuarea a fost pe masura, cu vizita la Fabrica Coca-Cola si depozitul High-Bay de la Ploiesti.

Fie ca esti ecologist sau doar preocupat de optimizarea costurilor afacerii tale, reducerea consumului de energie si utilizarea la maxim a spatiului reprezinta aspecte de interes. Iar daca intr-un depozit conventional 1 metru patrat “gazduieste” 1,2 paleti, automatizarea permite o “evolutie” pana la 4,2 paleti (de aproape 4 ori mai mult).

“Robotzeii” se descurca foarte bine si pe intuneric, deci consumul de energie este minim. Energia este furnizata de o centrala electrica de cogenerare (CHP), eficienta fiind suficient de mare incat o parte din energia produsa fiind vanduta catre reteaua municipala a Ploiestiului. Iar totul este codificat si automatizat, astfel inca, in orice moment, poti verifica ce colet se gaseste pe care din “etaje”, ce bautura contine si tot asa.

In plus, fiind cel de-al 3-lea depozit din lume ca marime (dupa depozitul Coca-Cola din Atlanta si depozitul….NASA), toti cei care lucreaza aici sunt atestati ca alpinisti utilitari. La ce foloseste un depozit atat de mare? Pai daca va spun ca el deserveste o fabrica de produce 500 de milioane de litri de bauturi anual, vi se mai pare asa mare?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *