Leapsa: Muzica de film

Despre Romanii au Talent (1)

17/03/2011 Comments (5) Blog

Ce poate face un muzician cu un iPAD

Cand mi-a spus Chinezu ca are un concurs beton la care da premiu un iPAD2, am zis da, misto, wow, ce tare si cam atat. Ca vorba aia, n-am avut iPOD (mie oricum imi canta ceva in cap toata ziua – aici ma refer pe interior), n-am iPHONE desi au ajuns la 4 (ca de-ala cu manivela n-au facut si pentru mine), iar iMAC inca nu mi-am dorit suficient de tare.

Dar intrand eu pe site-ul cu pricina – speta http://www.quickmobile.ro – incep sa ma gandesc “ce as face eu un un iPAD”. Ok, intelectualii vor spune ca pt ei e bun, ca citesc carti in format electronic, etc., samd. Mie, care nu citesc decat cartea de telefoane,  clar nu mi-ar fi utila. Dar sapand si sapand (ca asta e farmecul netului, dai dintr-una intr-alta de uiti de unde pleci si cum ai ajuns), am gasit “the link”.

Inainte de a intra in studio, unui muzician ii e foarte util sa traga diverse forme brute ale pieselor – de ex. tragi chitara armonie, pentru ca apoi sa poti face diverse “floricele” (speta terta, solistica etc.). Numai ca daca n-ai studioul deja acasa (ceea ce e mai greu), pana ajungi la studio e posibil sa uiti ce ai vrut sa faci. Dar, daca ai un iPAD2 si mai are si GarageBand instalat pe el, iata ce poti face. Practic, cam orice. Bagati un ochi aici.

Poti trage o piesa cam de la cap la coada. Ok, nu in varianta de pus pe disc, dar macar intr-una in care sa stii ce sa ceri cand intri intr-un studio profesional. Iar asta, credeti-ma pe cuvant, poate scuti multe ore de studio, deci multi bani.

Asadar, dragilor, va informez ca il felicit pe Chinezu pentru “Campania QuickMobile”, ii felicit pe cei de la QuickMobile pentru prima lor actiune cu online-ul si va doresc tuturor mult succes la concurs.

5 Responses to Ce poate face un muzician cu un iPAD

 1. sorin neagu says:

  salivez.. desi n-am nicio tangenta cu muzica
  dar bun instrument de luat lectii ar fi 🙂

 2. sorin neagu says:

  salivez.. desi n-am nicio tangenta cu muzica
  dar si ce bun instrument de luat lectii ar fi

 3. sake says:

  sa m-apuc si eu de cantat?

 4. Marian says:

  Sa vezi numa ce programe de mixat îs 😀 io-s mai cu DJ-ala 🙂

 5. […] discovered it here: http://www.mariusmatache.ro/ce-poate-face-un-muzician-cu-un-ipad/. If you follow that link (which leads to a Romanian language website, so you know), you’ll be […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *