Urmatoarele concerte: Pitesti si Bucuresti

Joi ne vedem la Pitesti

31/01/2012 Comments (0) Noutati

Cronica meciului “Berea se bea pentru gust”

Am povestit aici si aici ca se lasa cu mare dezbatere daca “Berea se bea pentru gust” sau nu. Ei bine, e timpul sa va povestesc cum a fost la evenimentul respectiv, ca un adevarat corespondent de razboi care am fost.

5 echipe (Sergiu Floroaia si Adrian Ciubotaru, Teo de la Deko si Adi Hadean, Grasu XXL si Alexandru Negrea, Radu Gabriel si Bobby Voicu, Florin Busuioc si Chinezu) atentau la parerea celei de a 6-a (adica Echipa Gustului) cu argumente, injurii politicoase sau cate un retevei plasat calomnios si pe sestache la rotula adversarilor cand arbitrul Bogdan Naumovici nu era atent, fiind ocupat sa soarba din bere sau sa mai ceara una.

De mare angajament a fost afirmatia echipei Ciucnitorii (Chinezu si Busu) ca berea ajuta lactatia, care a devenit unul leit-motivele dezbaterii. De altfel, echipa Ciucnitorii (foto dreapta) a fost clar cea mai intelectuala, venind inclusiv cu o poezie cu bere, dar daca n-ai cu cine, n-ai cu cine. N-am inteles insa legatura dintre bere, gust, sex oral si cainii de pe autostrada, apartinand echipei Adrian Ciubotaru – Sergiu Floroaia, dar cred ca e din cauza ca ma dusesem dupa a doua halba de Ciuc. Pare-se ca arbitrul a apreciat asta insa, ei ajungand in semifinala, unde au intalnit echipa Teo – Adi Hadean, calificata acolo pe baza voturilor publicului (ce buna ar fi metoda si la fotbal, ca am pune mana de la mana 2-3 milioane de like-uri si asa ar ajunge si Romania in semifinale). Evident, Adi Hadean s-a dopat cu o reteta de placinta pusa pe facebook chiar inaintea semifinalei, care a strans toate doamnele si domnisoarele in jurul tastaturilor, astfel ca ete asa au ajuns fara probleme in finala.

Finala a fost stransa, echipele au jucat foarte mult pe mijlocul meselor (pentru ca acolo stateau berile) si, pentru a ne confuza si mai tare, la un moment dat fiecare tabara ajunsese sa sustina argumentul celeilalte echipe. La sfarsit arbitrul Naumovici a declarat ca, desi meciul s-a terminat la egalitate, declara castigatoare echipa gustului, nu de alta dar el facuse campania si doar nu putea sa se contrazica singur.

Intrucat participam la o dezbatere cu candidati, moderatori si arbitru, peluza (foto sus) si-a facut din nou datoria, scandand in repetate randuri la adresa celor implicati, aparand totusi unele opinii conflictuale daca s-a scandat Andi Moisescu sau Tanti Basescu. Dialog-ul a avut de suferit deoarece fiind pe Connex, societatea civila nu a putut fi contactata pentru a-si putea exprima punctul de vedere. La incheierea meciului…aaa pardon, a dezbaterii, am avut aceeasi senzatie ca dupa Danemarca – Romania: s-a terminat egal, s-au calificat ei (adica echipa gustului), iar noi (bloggerii) l-am injurat pe arbitru care a tinut cu ei.

A avut loc si o reconciliere istorica între Razvan Exarhu si bloggerii prezenti la eveniment, primul ajungand la concluzia ca bloggerii nu vin neaparat pentru piscoturi, ci mult mai frecvent pentru bere, iar bloggerii la concluzia ca Razvan Exarhu nu are ceva personal cu bloggerii, ci cu rasa umana in general si doar la nivel declarativ.

In incheiere, organizatorii de la Ciuc si-au strans bagajele si au plecat, dar noi am mai ramas la o bere, ca mai aveam de dezbatut. Pentru mai multe clipuri cu dezbaterea, accesati canalul Bere Ciuc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *