Concertul de la Pitesti – AMANAT

Concert pe 14 februarie (cu tot cu playlist)

09/02/2012 Comments (0) Noutati

De ce Folk din pana mea! e important pentru muzica folk

Foarte multi dintre voi fie au, fie au ascultat, fie macar au auzit de discul colectiv Folk din pana mea! integral pe versuri de Sorin Poclitaru, macar pentru faptul ca l-ati tot vazut pe la mine la concerte si am tot vorbit de el pe aici.

Eu cred ca acest disc, desi nu reuneste cine stie ce capodopere muzicale si este tras, in marea lui parte, in varianta de voci si chitari, este o mare reusita si sa va povestesc de ce.

In primul rand, pentru ca este inca un disc pe piata destul de saraca a muzicii folk care insa, in 2011, a fost parca mai bogata ca in anii precedenti. Totusi 10 discuri nu sunt decat un mizilic fata de alte genuri, mai “comerciale” si mai in atentia radiourilor.

In al doilea rand, acest album a dat sansa de a aparea pe un album unor oameni tineri, precum Marius Dascau (2 piese) si Adela Titescu (1 piesa). In cazul Adelei, a fost prima ei intrare intr-un studio de inregistrari. De asemenea, cu exceptia lui Emeric Imre, Ovidiu Mihailescu si Puiu Cretu, ceilalti nu au albume de autor (de ex. cazul meu), ba chiar unii nu au aparut nici pe albume colective (de ex. Viorel Gheorghiu).

Foarte important: acest disc circula in toata tara, de la Targu Jiu la Iasi, de la Constanta la Suceava, de la Bistrita la Calafat, de la Cluj la Bucuresti. Oamenii din mass-media, scrisa, vorbita, online sau TV care sustint folkul si care trebuiau sa il primeasca, sper ca l-au primit (intotdeauna exista si greseli, deci daca e cineva unde nu a ajuns, chiar va rog sa imi atrageti atentia).

Dar exista insa un aspect pe care nici eu si nici Sorin nu l-am popularizat si din respect pentru eforturile lui Sorin pentru muzica folk, desi rasplata nu este intotdeauna pe masura, consider ca trebuie sa o fac. Banii rezultati din vanzarea acestui disc, atatea cate s-au vandut (multe au fost facute cadou si sper ca oamenii care le-au primit sa le fi apreciat, pentru ca au fost date din suflet), nu au mers la artisti sau la Sorin sa isi acopere cheltuielile de studio si multiplicare. Nu, banii respectivi au constituit, asa cum Sorin a promis, parte a fondului de premiere al FolkLung – editia a 2-a.

Asa ca, daca ati cumparat acest disc, pentru propria ascultare sau pentru a-l face cadou, sa stiti ca banii au ajuns in viitor. In viitorul folkului romanesc. Iar pentru asta va multumim din inima, pentru ca tinerii folkului au nevoie de oameni care fac, nu care declara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *