Stelisti, strangem randurile pentru titlul la rugby!

Evenimente sportive pe care vi le recomand cu caldura

04/01/2012 Comments (4) Sport

Dezamagirile anului 2011 în SPORT

Citeam la Dan Olteanu despre dezamagirile lui in materie de sport pe anul 2011. Initial am vrut sa comentez la el, dar cand m-am apucat sa scriu, mi-am dat seama ca depasesc cu mult dimensiunile unui comentariu, asa ca am zis ca e cazul sa o iau ca pe o leapsa. Iata ce scrie Dan pe blogul lui:

 • Prestatia nationalei de polo a României la Campionatul Mondial din China, clasata pe locurile 11-12;
 • Ratarea pentru a câta oara (?) a calificarii la un turneu final al Campionatului European de Fotbal de catre nationala României;
 • Romania a incheiat participarea la Campionatele Mondiale de Gimnastica Tokyo 2011, fara sa câstige vreo medalie, o contraperformanta ce nu am mai înregistrat-o de 30 de ani de la Mondialul din 1981;
 • Otelul Galati, campioana României la fotbal care nu a reusit sa obtina nici macar un punct în grupele Champions Leaque unde a obtinut calificarea direct;
 • Prestatia lamentabila a nationalei de handbal feminin la Campionatul Mondial din Brazilia, unde nu a obtinut unul din primele 7 locuri care ar fi asigurat participarea la Olimpiada de anul viitor de la Londra, mai mult, a pierdut în grupe cu uluitoarea diferenta de 19 goluri la Franta, viitoarea vicecampiona mondiala.

Eu sustin, la fel ca o parte din comentatorii de pe blogul lui Dan, ca in materie de polo avem rezultate nemeritat de mari. In  2003, noi aveam 300 de poloisti legitimati, FC Barcelona (un singur club deci) avea 3000, deci despre ce vorbim. De altfel, am mai scris despre asta, imediat dupa Mondiale (apropos, baietii merg la Europene in perioada 16-23 ian, la Eindhoven, in Olanda).

La gimnastica si handbal da, aveam pretentii, nu stiu daca justificate sau nu, dar acolo avem traditie. Ce-i drept, doar ea a mai ramas…si la handbal masculin i-am invatat pe toti handbal si acum ne asculta cu urechea. Pe de alta parte, la handbal feminin avem un campionat foarte slab, in care Oltchim-ul reuseste sa faca vreun egal doar daca nu reuseste sa se mobilizeze suficient. Plus ca a lipsit Cristina Neagu, care, se vede acum, ca facea cam cat jumatate din echipa.

La fotbal, avem doar pretentii, nu si valoare – pentru ca marii fotbalisti nu pricep ca 150.000 de euro anual intr-o tara cu salariul mediu de 4-6000 de euro pe an e macar un argument sa iti faci datoria cum se cuvine, nu sa stai in baruri pana la 3 dimineata. Faptul ca Otelul n-a facut nici un punct e cea mai buna dovada ca echipa galateana nu a fost o campioana meritorie – imi aduc aminte de Dinamo, care castiga campionate si cupe in tara, dar nu era capabila sa treaca de preliminarii.

 

4 Responses to Dezamagirile anului 2011 în SPORT

 1. Nu faci decat sa preiei o melodie cantata de Iancu si Porumboiu. Cum poti spune ca Otelul e campioana nemeritata cand a dominat campionatul cap-coada, a invins contracandidata in meci direct ( culmea si contra arbitrului trimis la Galati sa ne termine) ? Ca nu a facut puncte in Liga e adevarat, dar asta nu are nicio legatura cu faptul ca a domiat campionatul. Otelul a fost cea mai buna din campionatul nostru slab.

 2. Make says:

  @Otelul Galati – e parerea ta, ti-o respect, dar da-mi voie ca eu sa am alta – nu mai cred demult ca ce se intampla in campionatul Romaniei are vreo legatura cu valoarea sportiva si ce se intampla strict pe teren.

 3. Dan Olteanu says:

  Da, Marius, sportul românesc e în vrie, ma gândesc acum în anul Olimpiadei de la Londra, cu nostalgie si cu mare tristete la Montreal, Los Angeles, etc etc …ce vremuri!
  Un an bun sa ai Marius, împreuna cu cititorii tai si multumesc mult de link.

 4. Make says:

  @Dan – la fel, Dan, sa ne vedem sanatosi cat de curand 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *