sportivi

Am sustinut nationala de polo la Jocurile Olimpice!

Totul despre olimpiada de la Londra

14/08/2012 Comments (1) Sport

Horia Tecau. Campionul

Ne-am intalnit pe strada, undeva langa Westminster Palace. Puteam sa trec linistit pe langa el si sa ma uit in alta parte (ca sa nu mai spun ca e foarte bronzat, mai-mai sa nu il recunosc). Pana la urma, pierduse in primul tur, ce mare performanta! Ca sa nu mai spun ca a pierdut si trei finale la rand Wimbledon! La randul lui, putea sa fie acru, era totusi in timpul lui liber, voia sa se plimbe linistit prin Londra, alaturi de fratele si de mama sa (sarut mana, doamna Dorinela!), nu sa faca poze.

Si totusi, eu m-am oprit si l-am oprit: “Salut, Horia! Faci o poza cu noi?”. La randul lui, el s-a oprit, mai mult decat politicos, si l-a rugat pe fratele sau sa ne faca poza.

Ultimul roman prezent intr-o finala de Grand Slam a fost Virginia Ruzici, in 1978, care castiga turneul de la Roland Garros. Horia Tecau este primul roman care a jucat nu una, ci trei finale de Wimbledon (Ilie Nastase are doar doua, pierdute la Stan Smith si Bjorn Borg). Si pana una-alta, face parte din galeria atat de redusa a romanilor care au castigat un turneu de Grand Slam – dublu mixt, in 2012, la Australian Open.

Dragi prieteni, el este Horia Tecau, un exceptional tenisman si un mare campion al Romaniei.

Horia Tecau

 

One Response to Horia Tecau. Campionul

  1. […] articolului de fata mi-a venit pe cand scriam de intalnirea cu Horia Tecau de la Londra. Am realizat atunci ca avem campioni la tenis cat sa ii numeri pe degetele la o mana, […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *