Stejarii

Hai să vezi Stejarii în acțiune!

Londra

6 pentru Londra

06/09/2015 Comments (0) Sport

Inima lângă Stejari

IMG_0337.JPG

Săptămâna trecută am participat la două evenimente care au legătură cu rugby, semn că ne apropiem cu pași rapizi de startul celei mai importante competiții a rugbyului mondial. Primul eveniment a fost prezentarea oficială a lotului național al României, ce a avut loc joi, 3 septembrie, în superba clădire a CEC Bank de pe Calea Victoriei. Este probabil una din cele mai frumoase clădiri din București și a fost o adevărată plăcere să intru în ea.

Dincolo de discursurile inerente pentru astfel de ocazii, i-am simțit pe băieți foarte montați. Nu să facă minuni, acestea sunt rare în rugby, dar hotărâți să dea totul în meciurile din Anglia. Am vorbit cu doi dintre jucătorii naturalizați Mike Wiringi și van Heerden. S-a integrat binișor în echipă, jucând deja de ceva vreme în campionatul României, dar și în echipa “Lupilor” în Amlin Challenge Cup. Înțeleg binișor limba română și știu că se așteaptă mult de la ei, venind din țări cu un nivel ridicat al jocului. Lui Dani Carpo îi spusesem cu câteva zile înainte de anunțarea că ne vedem la Londra, acum a fost rândul lui să îmi spună că am avut gura aurită.

Cel de-al doilea eveniment a fost ultimul meci-test al Stejarilor înainte de Cupa Mondială de la Londra, împotriva naționalei statului Tonga. M-am bucurat din toată inima să văd multă lume pe stadion, mai ales că toate fondurile încasate de pe urma biletelor mergeau către Sione Vaiomounga, un jucător originar din Tonga, ce a jucat pentru Știința Baia Mare și care a fost diagnosticat cu insuficiență renală.

Un test important pentru Stejari, partenerii de întrecere fiind și ei calificați la Cupa Mondială. Chiar dacă Tonga a câștigat, spectatorii prezenți au avut parte de un spectacol agreabil, iar staff-ul echipei nationale a putut vedea unde mai e de lucrat.

Din ambele evenimente am simțit un lucru însă: băieții vor avea nevoie de tot sprijinul posibil din tribună. Îi motivează teribil încurajările noastre, mai ales în momentele grele. Știu, nu vom putea să îi dovedim pe irlandezi, care sunt la doi pași, probabil și francezii vor avea mai mulți suporteri (că de, nivelul de trai le permite, ca și tradiția), deși mizez că englezii vor ține cu noi, pentru simplul motiv că francezii le sunt mai antipatici. Dacă vom fi 1000 de oameni în tribune, probabil răsfirați, va fi bine. Și fiecare voce va conta penu Stejari. Grupul Club 16 numără circa 50-60 de persoane și vom încerca să fim prezenți atât vizual, dar mai ales sonor. Dacă veniți la meci, îmbrăcați-vă în galben, să ne recunoaștem mai ușor. Dacă aveți prieteni care merg, spuneți-le și lor să poarte galben, eventual să ne urmărească pe pagina Club 16, poate ne vedem în Londra (plănuim așa ceva).

Dacă nu aveți încă bilet, nu uitați de concursul nostru, avem 4 premii care vă duc la Londra să vedeți România – Irlanda, cu cheltuielile asigurate. Până joi ne puteți arăta cât de mult vă doriți să stigați alături de noi pentru Stejari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *