JO 2012: drumul spre Londra si primele impresii

JO 2012 – polo: meci bun si cu Ungaria

02/08/2012 Comments (1) Sport

JO 2012 – ziua a 4-a. Primele meciuri de polo vazute in Water Polo Arena

Prezentarile incep cu 30 de minute inainte de startul partidei. Cuvinte de bun venit din partea CIO si comitetului de organizare, notiuni introductive despre polo (dimensiuni ale terenului, portii etc.). Rezultatele precedente din cele doua grupe. Opinii ale fostilor campioni -“Olympians”: Serghei Bubka, Sebastien Coe, Jonathan Edwards, Mark Spitz, dar si Nadia Comaneci. Si cand vezi ca un roman este un simbol pentru sport in general, zau ca ti se umple inima de mandrie.

Mi s-a parut ciudat ca nu s-au intonat imnurile inainte de meciuri. Chiar nu stiu daca e o regula a poloului sau una a Jocurilor Olimpice. In primul meci se intalnesc Marea Britanie (cei pe care ii batusem in primul meci cu 13-4) si Serbia, una dintre favoritele la medalii.

Anglia a inceput bine meciul cu Serbia, avand si mult noroc si un portar inspirat. 3-3 dupa prima repriza, cu procentaj egal de reusita, 3/9. Ba chiar au luat conducerea la inceputul rep a 2-a. S-a mers cap la cap pana la 5-5 cand, probabil, Serbia a inceput sa ia jocul in serios, astfel ca la pauza mare, scorul era 10-5. Apararea agresiva a sarbilor si blocarea aruncatorilor de la distanta ai britanicilor (sa nu uitam ca si in meciul cu noi, cel putin 2 goluri au fost inscrise prin aruncari de dincolo de linia de 5 m) a facut ca diferenta de scor sa creasca constant. Pana la sfarsit, Marea Britanie nu a fost capabila sa mai puna probleme, astfel ca scorul ne scuteste de orice comentariu: 21-7.

Si a inceput meciul baietilor nostri cu SUA. NuPolo am mai avut demult atatea emotii si cred ca asta e valabil pentru intreg grupul de romani. Stiam ca e meci greu, jucam cu vicecampionii olimpici. De ce sa n-o spun pe-aia dreapta, speram intr-o minune. Dar baietii incep foarte bine. Conducem si jocul, si pe tabela, fructificam superioritatile, Cosmin de 3 ori, Andrei si Ramiro inscriu si e 5-3 pentru noi. Apoi incep sa ma simt ca la fotbal, pentru ca intra in scena arbitrii, care ne elimina doi jucatori, se face 5-4.

Dupa pauza, americanii ies decisi, inscriu de 3 ori consecutiv si e randul nostru sa avem de recuperat doua goluri. Doar ca domnii cu fluier nu sunt de acord si incep sa ne gratuleze cu eliminari (la un moment dat, “conduceam” cu 15 la 11) ori de cate ori ne apropiem la un singur gol. In superioritate, americanii stiu una si buna, plimba mingea pana la stangaciul Varella care e in zi de sut si pe care nu reusim sa il oprim. La cealalta poarta, noi il “facem mare” pe Moses, avem si ghinion de cateva ori, iar meciul se termina 10 la 8. Dar va spun cu mana pe inima ca baietii au facut un joc excelent impotriva vicecampionilor olimpici si meritau un rezultat pozitiv.

La ora la care cititi acest articol, Romania se pregateste de meciul 3, asa ca o sa inchei spunand doar HAI ROMANIA!

One Response to JO 2012 – ziua a 4-a. Primele meciuri de polo vazute in Water Polo Arena

  1. […] JO 2012 – ziua a 4-a. Primele meciuri de polo vazute in Water Polo Arena. Cum a fost meciul de polo al Romaniei contra SUA. Corespondenta de la Londra. Avem o echipa grozava. Ne pregatim de meciul 3. Hai Romania! […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *