Profu’ de chimie

Un interviu de traditie

15/01/2014 Comments (4) Blog

Leapșă cu dor de ducă

Daniel Botea mă provoacă la o leapșă cu dor de ducă, iar mie nici nu îmi place să cutreier țara și lumea în lung și în lat. Anul l-am început la Cluj, iar drumul spre București a presupus și o escală la Mediaș. Deja am planificate primele concerte în afara Bucureștiului, deci încă un drum antamat, la Câmpulung Moldovenesc și Suceava. Evident, multe din dorințele mele de ducă sunt legate de muzica mea, mă gândesc că mai sunt atâtea orașe în care nu am ajuns încă: Sibiu, Brașov, Tg. Mureș, Oradea, Deva, Petroșani, Tg. Jiu, Bistrița, Sighișoara sau Bacău. Și dacă tot vorbim de orașe unde aș vrea să cânt, anul acesta mi-aș dori să cânt la Chișinău. Nu știu dacă va fi posibil, dar e un articol despre dorințe, iar până la urmă totul începe cu un vis.

Leapșă Alba IuliaÎn materie de drumuri, cu siguranță anul acesta voi ajunge la Alba Iulia (foto stânga) și la Gura Humorului, orașe atât de dragi mie și unde există oameni care îmi apreciază muzica și munca și cu care am colaborat foarte bine până acum. La fel de sigure sunt drumurile către Porțile de Fier, legate de partea mea de cercetare, dar sper să ajung și să merg pe calea ferată Oravița – Anina. Mi-e dor și de Sighet (foto sus), de Maramureș (calculez deja cum să ajung pe Valea Vaserului și la Moisei)

Am văzut destule în Europa, dar câte mai sunt de văzut! Din inima și mintea mea lipsesc Madridul, Lisabona, Berlinul, Polonia în ansamblu, Andaluzia, Islanda și Copenhaga. Am văzut prea puțin din Paris, din Franța per ansamblu (aș vrea să stau 2 zile în Luvru, nu am ajuns la Versailles, vreau la Mont-Saint-Michel, pe valea Loarei). Nu mă satur niciodată de Austria sau de Anglia. Acest paragraf, mai devreme sau mai târziu, se va îndeplini, deci e mai mult decât planul pe 2014.

Știu, la ce dor de ducă mă macină pe mine, nu îmi ajung 3 vieți de om normal…

4 Responses to Leapșă cu dor de ducă

  1. Natural says:

    N-ai gusturi rele, timp sa fie 🙂 Spor calator!

  2. O preiau si eu in curand :))

  3. Edy says:

    Stimabile daca ti se face rau de tot dor de Londra sa stii ca avem o camera de oaspeti care te asteapta oricand:)

  4. […] vorba despre călătorii, adică despre ceea ce mi-a făcut plăcere dintotdeauna, preiau de la Marius Matache o leapșă în care vă explic unde îmi propun să ajung în […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *