Ce faina poveste, Make! Oamenii traiesc atata vreme cat ii purtam in noi si ii povestim altora. Asa zicea Irina Nicolau. Sunt sigura ca profesorul tau traieste in continuare si poate ca, citindu-te, se joaca iar cu monedele sau face niste acetilura de argint de bucuria pe care i-ai facut-o povestindu-l.;)
Multumesc, Ana 🙂 Inapoi nu il poate aduce nimeni, dar macar sa nu il omoram si noi prin uitare.
intre ceea ce era acum …x…ani cand nu se stia de PARANDARAT-si ce fauna gasim in lumea prof.suplinitori care la examene iau de la 3 in sus ,apoi sant chemati sau isi fac loc la catedra pe acelasi PDRT. nu prea sant multe de spus decat ca PERFORMANTA A MURIT,CALITATEA E un cuvant fara aplicatie. Nu tineti partea acelei EXCROACE NUMITA DIN INTAMPLARE NICI macar profesoara. O PARVENITA ALATURI DE TOTI CEI CARE SUB O FORMA MASCATA CER BANI,parca numai lor nu le-ar fi suficienti banii
@George cam unde ai sesizat tu ca tin partea parvenitei (banuiesc ca te referi la profesoara spagara). Si apropos de ce spui tu, profesori de calitate, ce isi fac meseria cu demnitate, vor exista intotdeauna.
Mie nu prea mi-a placut chimia, dar am avut o profesoara care si-a lasat amprenta asupra noastra. Pe vremea lu’ ceasca era printre putinii profesori care ne strigau pe numele mic. Stia insa se se impuna.
Dadeam si teza atunci, am multe amintiri cu chimie 🙂
Aveam un caiet pe post de somnifer. Lasam lectiile la chimie ultimele si cand dadeam de caiet mi se inchideau ochii. Imi puneam ceasul de dimineata cu 20 de minute mai inainte, ca sa mai citesc la chimie. Dar iar dadeam cu ochii de caiet si adormeam. Noroc ca eram in aceeasi clasa cu sora-mea si pana la liceu imi spunea lectia 🙂
La chimie organica a zis ca ne asculta dupa vacanta de iarna. N-a invatat nimeni, eu nici atat ca eram obisnuit cu note in lucrari sau in teza. Si tocmai pe mine m-a scos la tabla. N-am fost in stare decat de un 4, dar macar am inteles cat de cat ce ma pusese sa fac.
A doua zi elevii de serviciu au uitat sa stearga tabla si… lucrare de control. Cu ce mai prinsesem din ziua cu iesitul la tabla am luat un 5. Si uite asa din primele 2 zile de scoala aveam deja 2 note 🙂 Am luat 10 in teza si la lucrari un 9 si-un 10, asa ca nu s-a simtit foarte tare 🙂
Pentru ca mi-am amintit de chimie ai de la mine o nominalizare dar si o leapsa ca-n filme.
Mi-ar placea sa citesc raspunsul la tine pe blog, printr-un articol, sau macar printr-un comentariu la leapsa.
Spor lepsuitor!
Povestea e asemanatoare cu a mea dar mai noua cu aproape 25 de ani …eu am ales si profesat ingineria in fosta si glorioasa industrie chimica comunista…tu profesezi ?…sau ai renuntat in favoarea folk-ului ?
Nelu Marcean
@Ioan Marcean am doctorat in chimie, lucrez ca cercetator la Universitatea din Bucuresti. Cel putin deocamdata nu am renuntat la meserie 🙂
as vrea sa devin chimist, dar cum devin?
[…] Profu’ de chimie link […]
Dacă te abonezi, periodic vei primi informații despre activitatea mea muzicală: concerte, proiecte, piese noi!
13 Comments
Da, Marius, dl. Nicolae Pirvu a fost un adevarat dascal. Am nutrit aceleasi sentimente de admiratie pentru dumnealui. Din pacate nu am ales Facultatea de Chimie, desi ar fi fost frumos. Acum un an si jumatate cel ce mi-a fost diriginte a trecut in nefiinta. Odihneasca-se in pace!
Mda, frumoase randuri scrise despre Dirigu’. Nu stiu daca esti la curent, din pacate dansul nu mai este printre noi :(.
Uitasem de faza cu monedele, dar citind, m-a trecut fiorul rece pe spinare :D. Nu stiu cum se facea, la clasa aveam 7-8-9, cum intram in laborator, mă pastea 3-ul 🙂 Cred ca mă schimbam la fata cand auzeam de laborator, si cumva mă citea, ca mereu mă scoteam de-o “nota buna”.