Nu orice animal poate fi un pet

Dobrogea – inca un loc prea putin cunoscut din...

21/09/2011 Comments (3) Blog

Lednice, inca un loc senzational vizitat…

…si pe care nu trebuie sa il ratati daca ajungeti in Cehia. A fost construit la sfarsitul sec. 18 de familia princiara Liechtenstein  (cea care conduce statul cu acelasi nume situat intre Austria si Elvetia) ca palat de vara, in special pentru baluri si vanatoare. Ansamblul (care include si Castelul Valtice, dar si proprietatile din jur) face parte din UNESCO World Heritage Sites, mare parte din palat este proaspat renovat, deci clar aveti ce vedea.

Foarte interesanta este povestea minaretului situat pe domeniul Lednice, la circa 2 km de palat. In 1797, Alois I de Liechtenstein s-a suparat pe Papa Pius VI (ca asa se suparau suveranii in perioada aceea) si ca sa il enerveze, a decis sa construiasca in curtea domeniului sau un minaret (stilul arhitectural se numeste Moorish Revival) inalt de 62 de m, desi nu existau premisele unei comunitati musulmane in zona.

In filmuletul de mai jos, aveti ocazia sa aflati cateva informatii generale despre palat si va puteti bucura de un scurt recital de chitara clasica – cu domnul care canta va puteti intalni in ultima sala a palatului – chitara lui are (atentie!) 150 de ani vechime.


Imi pare rau ca nu am mai apucat sa vizitez sera, dar am vazut expozitia de pasari de prada (circa 50 de specii diferite). O galerie foto detaliata de la fata locului am postat pe pagina mea de facebook.

3 Responses to Lednice, inca un loc senzational vizitat…

  1. Compass says:

    Pana acum nici nu auzisem de locul asta, dar palatul e impresionant.

  2. […] povestile din Cehia (sper ca nu ati ratat articolul despre Lednice). Pe la 1248, cand puricele se potcovea cu 99 de kg de fier, sarea pana la cer si zicea ca ce usor […]

  3. […] intrare puteti vedea o roata de car – legenda spune ca un mester rotar din Lednice a pus pariu cu cativa prieteni ca poate face o roata si pe care o poate impinge pana la Brno; tot […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *