Olimpiada e aproape

Golf la Pianu de Jos

24/04/2012 Comments (4) Sport

Primul meu meci de polo

Se spune ca inceputurile sunt mai grele si pot chiar sa doara uneori. Nu a fost cazul si cu primul meu meci de polo vazut pe viu, de pe marginea bazinului. Dupa cum vedeti, nu am ratat ocazia sa ma pozez cu o casca de poloist in cap (merci, Vlad), cu riscul de a arata (foto dreapta) ca Willy balena inchisa intr-un acvariu de 20 m patrati.

Competitia Masters Polo 2012 a inclus 5 echipe – Brenntag, Brenntag Jr., Rapid Masters, Water Polo Romania si LDB. Regulile de baza sunt ca echipele sa fie alcatuite din jucatori peste 30 de ani (desi inclin sa cred ca au fost si exceptii),  nu sunt acceptati participantii care au activat in lotul national in ultimii 3 ani, iar bazinul este scurtat de la 33 de m la 25 m. Pentru statisticieni, sa spunem ca au castigat cei de la Brenntag Jr., dar scopul acestei competitii este cu totul altul, acela de a promova polo-ul (au avut loc si cateva meciuri de juniori in deschiderea turneului), de a da ocazia unor fosti si actuali practicanti de polo (o parte din cei care au participat sunt inca jucatori activi) sa isi exerseze maiestria in bazin. Cel putin in prima zi, cand am fost de fata, nu au existat dispute majore cu arbitrii, deci putem spune ca fair-play-ul a … intrat la apa. Acum sincer sa fiu, ca un nestiutor ce sunt, eu nu stiu daca as fi atat de calm daca cineva m-ar scufunda de 2-3 pe faza, astfel ca am tot respectul pentru disciplina celor care practica sportul asta.

Dar exista si o parte dureroasa a competitiei. Stiti ce e socant la polo? Ma intreb cum oare avem rezultate asa bune (suntem o prezenta constanta la Europene, Mondiale, iata, ne-am calificat la olimpiada) la ce conditii oferim acestui sport. Pentru ca bazinul Floreasca e o piesa de muzeu, gresia si faianta sunt probabil cele originale, de la constructia bazinului (a fost dat in folosinta in 1951). Pana la construirea bazinului de la Izvorani, Floreasca era singurul bazin acoperit din Bucuresti, in conditiile in care in capitala sunt 3 echipe (Steaua, Dinamo si Rapid) si are o lungime de 33,6 m (la limita pentru meciuri de polo – suprafata de joc trebuie sa aiba intre 20 si 30 de m – regulamentul jocului de polo). Prin comparatie, doar complexul Aquaworld Budapesta are 17 piscine, inclusiv un bazin de inot de dimensiuni olimpice. Ungaria are circa 300 de bazine si circa 11.000 de poloisti, in timp ce Romania are cateva sute.

In filmuletul de mai jos, realizat de un spaniol, puteti vedea si “sala de forta” (spre sfarsit) – o colectie de fiare dupa parerea mea, parca sunt facute din rulmenti de camioane de-alea mari de 40 de tone. Dar cel mai mult m-a impresionat afisul de la minutul 3, pe care scrie “Vrem un bazin!“.

 Foto: Raluca Pintea

4 Responses to Primul meu meci de polo

  1. Make, sigur aia nu-i casca de aviator si ai confundat OTP-ul cu Floreasca ? :)))

  2. Make says:

    @Mihai bine ca esti tu destept, ma! :)) Ai vazut tu balene zburatoare? :))

  3. @Make: se vede ca nu urmaresti Cartoon Network :)))) 😛

  4. […] natatiei. Nu, nu se intampla in anii ’80, ci in primavara lui 2012, la Masters-ul de polo (click aici pentru detalii). Si, atentie: era unul din cele doua bazine acoperite din Bucuresti, celalalt fiind […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *