O rugaminte pentru prietenii din Banat

polo

Un meci de polo pentru istoria sportului

06/12/2012 Comments (3) Sport

Un bazin in plus

Cand am intrat prima si singura data in Bazinul Floreasca, am crezut ca am cazut, printr-o masina a timpului, undeva in anii ’50, intr-un film alb-negru despre istoria natatiei. Nu, nu se intampla in anii ’80, ci in primavara lui 2012, la Masters-ul de polo (click aici pentru detalii). Si, atentie: era unul din cele doua bazine acoperite din Bucuresti, celalalt fiind cel olimpic de la Izvorani.

Steaua Bucuresti are in palmares 20 de titluri nationale de campioana a Romaniei la polo, 6 cupe ale Romaniei si un numar impresionant de jucatori care au jucat pentru nationala Romaniei la campionate mondiale, europene si la jocurile olimpice. Natatia stelista a adus Romaniei 1 titlu olimpic, prin Camelia Potec, 4 medalii de bronz la Mondiale, 7 titluri europene si mii de titluri nationale. Cu toate acestea, abia in decembrie 2012, Clubul Steaua are un bazin propriu, unde sportivii sai sa se poata antrena.

bazin

De fapt, bazinul asta nu e important doar pentru Clubul Steaua. Bazinul asta va reprezenta o locatie in care se vor antrena viitorii campioni nationali, europeni, mondiali si olimpici ai Romaniei. Pentru ca asta e fluxul normal: daca exista bazinul, copiii vor avea unde sa inoate. Daca ei se vor indragosti de apa, de sporturile acvatice, o parte din ei vor incerca sa faca sport de performanta. Iar din cei care vor face sport de performanta se vor alege CAMPIONII, cei care sunt modele pentru toti ceilalti, asa cum sunt doamnele din fotografia alaturata Carmen Bunaciu (centru) si Anca Patrascoiu (dreapta).

Daca intereseaza pe cineva (pe oficialitati sigur nu i-a interesat prea tare, ca au taiat panglica si au disparut), meciul amical Steaua – Dinamo (ca doar cu cine era sa marcheze clubul Steaua un asa moment istoric decat cu “adversarii” de o viata, duel ce a adus sportului romanesc atatea rezultate remarcabile) s-a terminat egal, 9-9. Ca de casa 9…pardon, noua.

3 Responses to Un bazin in plus

  1. Make says:

    @Inotator am citit si eu articolul de pe GSP acum 10 minute. Din pacate, Romania nu prea stie sa isi sustina viitorul si sa isi respecte campionii. De fapt, in situatia de la Racovita e doar rea intentie, pe care nimeni nu e dispus sa o sanctioneze corespunzator.

  2. […] mi-a placut: faptul ca bazinul Steaua, inaugurat recent si despre care v-am povestit aici, a fost arhiplin. Foarte multe doamne si domnisoare, foarte multi copii, poate nu cunoscatori, dar […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *