Targul National de Turism Rural, Albac 2012

Mestesuguri prea putin cunoscute ale unei etnii

05/09/2012 Comments (0) Blog

Voteaza un proiect Raiffeisen Comunitati

Am mai scris despre proiecte CSR ale unor companii si nu pentru ca as avea vreo obligatie contractuala, ci pentru ca mi se par mai importante companiile care, datorita politicii de responsabilitate sociala, rezolva anumite probleme ale comunitatii in care activeaza decat cele care nu fac nimic.

Raiffeisen Comunitati este un program de granturi mici sau mijlocii, implementate de ONG-uri, spitale, scoli in localitati in care se gasesc sucursale Raiffeisen, finantarea venind din partea bancii.

Sunt foarte multe proiecte interesante – cultura, arta, educatie pentru mediu, sanatate – iar mie unul imi e greu sa va spun ce ar fi cel mai bine sa votati. Nu de alta, dar cititorii mei sunt oameni mari, educati si in cele mai multe cazuri mai inteligenti decat mine (nu am spus intotdeauna pentru ca au ajuns si niste fani Fuego pe aici). Va voi recomanda totusi doua proiecte implementate de oameni pe care ii cunosc si care stiu ca muncesc cu multa pasiunea pentru a schimba lucrurile in bine.

Un prim proiect pe care vi-l recomand se numeste Stiu ca pot – prevenirea consumului de droguri in randul elevilor din scoli aflate in zone defavorizate din Bucuresti si este propus de Aliat – poate tineti minte articolul despre Caravana AlcoHelp. Scopul proiectului este de a preveni consumul de droguri in scoli prin crearea si implementarea unei curricule de transfer de informatii si abilitati catre elevii de clasa a VII-a, din 3 scoli aflate in zone defavorizate din Municipiul Bucuresti.

Cel de-al doilea proiect se numeste Proiect-pilot Zburd – Educatie prin coaching si este propus de Asociatia Româna pentru Coaching, în parteneriat cu Asociatia ROI. O echipa de “antrenori” voluntari sprijina sase licee care au avut rezultate slabe la BAC în 2011 sa gaseasca solutii la problemele cu care se confrunta: de la absenteism, la disciplina si lipsa de motivatie sau de încredere.

Ambele proiecte mi se par foarte actuale pentru comunitate si pot reprezenta studii de caz foarte importante, ce ulterior pot fi aplicate la nivel national. Asadar, va invit sa votati, fie ca e vorba de unul din proiectele prezentate pe scurt mai sus sau altele.

Pentru a vota, este necesar sa intrati aici, va faceti un cont (dureaza doar cateva minute), iar fiecare persoana poate vota o singura data. Procesul de votare se incheie pe 17 septembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *