Sa ma laud un pic :)

Evenimente interesante in aceasta saptamana

04/05/2011 Comments (2) Noutati

Sa fim “verzi” – o moda? o necesitate?

Ieri am ajuns pentru prima oara la Green Biz Forum – un eveniment prin care Marta Usurelu si echipa de la Revista Biz se ambitioneaza sa stranga oameni cu scopul de a dezbate subiecte ce privesc mediul.

Mi-a placut foarte mult atitudinea Mihaelei Nicola (The Group): cand vorbim de green, important e exemplul personal. Pentru ca de obicei, campaniile facute de diverse companii sunt Corporate Social Responsibility si nimic mai mult. Sunt “hai sa ne facem imagine, sa aratam ca ne pasa”. Mihaela Nicola, impreuna cu un partener, a cumparat un o padure, undeva “departe”. Iar singurul scop este acela ca pe acel teren, nu se vor taia copaci. Nu isi propune sa faca ceva cu el, sa scoata provit, sa o exploateze, sa o materializeze. E felul ei de a contribui la “viitorul planetei”. Si asta imi aduce aminte de Beatrix Potter, o scriitoare britanica, autoarea unei carti pentru copii foarte populara in UK care, cu banii castigati de pe urma cartii, a cumparat The Lake District, o destinatie turistica favorita pentru britanici (povestea aici).

Violeta Bahaciu (GfK) a prezentat statistici privind punctele de vedere ale romanilor in ceea ce priveste subiectele “verzi”. Din pacate, ca orice studiu statistic ce priveste mediul in Romania, repondentii sunt exclusiv din mediul urban. Si daca la urban stam prost in ceea ce priveste comparatia cu alte tari europene, nici nu vreau sa ma gandesc la ce ar iesi daca studiul s-ar face si pe mediul rural.

Evident, nu au lipsit nici prezentarile corporatiste ce au generat polemici cu societatea civila, sper doar ca partile implicate sa inteleaga necesitatea dialogului, pentru ca e foarte greu sa fii singurul care are dreptate iar scopul unui astfel de eveniment este tocmai punerea in contact a “subiectilor in conflict”.

Sorin Oprescu a vorbit cu calm, fara patima, avand cateva afirmatii foarte interesante, laudand initiativele biciclistilor din Bucuresti, cadastrul verde al Bucurestiului arata mai bine decat s-ar fi estimat si ca orice ai face, nu e bine (dar cu asta suntem obisnuiti in Romania). Dar apreciez faptul ca nu a dat vina pe predecesori, ceea ce in politica de azi e mare lucru.

Ultima parte a zilei a revenit proiectului Let’s do it, Romania! despre care va voi spune doar ca va continua si in 2011, ca si campaniile de cartari Let’s Bike it, Romania! cu Vlad Dulea in frunte.

2 Responses to Sa fim “verzi” – o moda? o necesitate?

  1. […] de “actually doing something”.Inca o data, jos palaria in fata echipei LDIRA scris si Make despre verdeArticole asemanatoareAm vazut Real-Barcelona in HD (2)Evenimente din luna mai […]

  2. […] e si un atu, si un argument ca treaba e serioasa, pentru ca a fost suficient sa merg la un singur Biz Forum sa imi dau seama ca Marta Usurelu si echipa ei fac o treaba minunata in a pune in contact factorii […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *