Acoustic Bloggers no 7

La multi ani, bre, Cosmin!

10/06/2013 Comments (1) Blog

Sibiu in vremea teatrului

A inceput Festivalul International de Teatru Sibiu 2013, probabil stiti deja asta, e peste tot in presa scrisa, online, la radio (la TV nu stiu, ca n-am apucat sa ma uit de vineri). In drumul spre Maramures, am oprit pret de cateva ore in Sibiu, sa iau pulsul orasului, la inceput de festival.

Sibiu - Invazia extraterestraE pentru prima oara cand ajung la Sibiu in perioada festivalului, dar e evident ca in aceste zile viata intregului oras pulseaza in ritmul acestui eveniment grandios, al treilea ca marime in Europa, dupa Edinburgh si Avignon. Orice locatie poate fi o posibila scena, programat sau spontan: pietele oraselor, salile de spectacole, lacasele de cult (sinagoga, catedrala, acum nu mai conteaza), salile de sport, galeriile de arta sau simple cafenele. Si strada, poate cea mai importanta scena, unde vor defila doar in prima zi extraterestrii roz (foto dreapta – credit foto: Sebastian Marcovici), majoretele, oamenii pe picioroange (foto sus). Oamenii cu ecusoane la gat, de diferite culori, imi aduc aminte de Jocurile Olimpice. Ca si acolo, auzi limbi diferite, dar toata lumea zambeste.

Sibiu - Radu StancaMergand pe stradute, identific o placuta de marmura ce aminteste de Radu Stanca si ma reped sa o pozez (foto stanga). Un domn venerabil, la varsta senectutii, se opreste si, indiferent fata de ploaia ce ii uda palaria, imi face galant semn sa imi capturez “prada”. Da, cel mai mare dusman al festivalului e ploaia, pentru ca multe din evenimente au loc afara. Totusi, nimeni nu se opreste din activitate pentru atat. In Piata Mare se monteaza scena de concerte. Alaturi, terasele se pregatesc sa ii tina pe spectatori departe de casa si aproape de scene.

imagePrintr-un passing de rever(ie), Cristina a trecut in cateva ore de la TiFF la FITS fara probleme. Inconjurata de voluntarii “diviziei” sale, le explica ce vrea de la ei. Nu pot sa va spun ce le-a cerut, ar trebui sa va omor dupa, dar eu unul mi-as dori un sef ca ea (sic!). Cert e ca toti voluntarii sunt macar mirati de abordarea ei. Cand iti explica insa rationamentul, realizezi ca ai de a face cu o win-win situation.

Ca tot am dat exemplul Londra 2012, s-a spus ca voluntarii au facut diferenta si m-as bucura ca si la Sibiu ei sa compenseze prin zambete si empatie cu publicul ploaia care se pare ca ne va mai necaji. FITS 2013 insa a inceput cu oameni zambitori. Succes!

One Response to Sibiu in vremea teatrului

  1. […] International de Teatru Sibiu 2013 s-a încheiat. Au fost destule povești scrise de noi (1, 2, 3, 4), dar în loc de concluzii ne-am gândit să vă oferim un fotoreportaj realizat de Sebastian […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *