Va ignor cu gratie. Pentru ca pot!

Multumesc!

17/03/2010 Comments (0) Blog

Sing an Irish song!

Ei, dragilor, ati aflat probabil ca astazi irlandezii originali sau doar adoptati de ganduri semete de Guiness, Smithwicks sau chiar mai serioase daca ne gandim la Jameson sau alte inventii irlandeze de calibru, sarbatoresc St. Patrick’s Day. Nu va voi explica cine e, ce-a facut si orice alta chestie pe care o gasiti “gugalind” St. Patrick’s Day.

In martie 2009, am avut uriasa placere de a petrece cateva zile capitala Irlandei, Dublin, un oras magnific, locuit de oameni absolut fantastici. N-o sa va povestesc despre magazinele pline de tricouri ale nationalei de rugby care castigase in 2008 Turneul Celor 6 Natiuni, de berile bauta in irish pub-urile “originale”. Despre “escapada” in Dublin am scris la momentul respectiv aici.

Dar mi-am adus aminte de irish-show-ul vazut in The Merry Ploughboy Pub (muzica traditionala si dans irlandez). Ba dupa show, am mers in partea neturistica a pub-ului unde baietii de la The Merry Ploughboys au continuat sa cante. Va dati seama ca a fost o chestiune de timp pana m-am bagat in seama, sfarsind prin a canta 2-3 piese alaturi de ei. Pentru ca muzica e o parte din spiritul irlandez. Nu exista cuvinte sa va descriu senzatia de a asculta imnul Irlandei cantat in pub la ora 1.30 a.m. cantat de toti oamenii din pub.

In incheiere, va invit sa ii ascultati pe The Merry Ploughboys. Sing an Irish song, mate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *