Despre concertele din mai

La Psiholog

04/06/2013 Comments (8) Noutati

Spre Maramures

Anul acesta am avut cam doua concerte pe luna, cu o singura exceptie toate parte din turneul de promovare a primului meu album – HOINAR prin Piata Matache. A venit momentul sa anunt concertele din luna iunie. Care vin cu o premiera, pe care, probabil, ati ghicit-o din titlu. Am calatorit ceva prin tara, de la nord la sud si de la est la vest (apropos de margini de harta), dar nu am fost niciodata insa in Maramures. De altfel, cred ca e singura regiune din tara unde nu am ajuns niciodata. Si imi doresc de multa vreme sa repar aceasta grava lipsa din palmaresul meu.

Afis Baia Mare MaramuresVineri, 7 iunie, incepand cu ora 21:00, ma opresc la Baia Mare, iar pentru asta ii multumesc lui Cosmin Lauran, care ma va gazdui la serile de folk pe care le organizeaza la Isis Cafe din Gold Plaza. Acasa la Chinezu, promit sa nu ne facem de cap foarte tare in lipsa lui. Alaturi de mine si de Cosmin va canta si Alina Buie, astfel ca se anunta o seara bogata.

A doua zi ma voi muta la Sighetul Marmatiei. Astfel, pe 8 iunie, de la ora 18:00, ne vedem la Muzeul Maramuresului, pentru lansarea albumului, urmand ca la ora 20:00 sa aiba loc concertul in Club Friends.

Cu siguranta sambata dimineata voi da o fuga pana la Sapanta, la Cimitirul Vesel. Si voi incerca sa vad cat mai multe lucruri in zona – monumentul de la Moisei (m-a marcat profund filmul vazut in copilarie si apoi povestile despre ce s-a intamplat aici), bisericile de lemn din Maramures introduse in patrimoniul UNESCO (detalii aici) si tot ce voi avea timp si imi va iesi in cale sau voi descoperi dincolo de drumul principal. Si pentru ca mi-a soptit o vrabiuta ca piesa cu muraturile e cunoscuta pe la Baia Mare, v-o ofer cu drag si va astept sa o cantam impreuna live.

Marius Matache&Folk Band Imperfect – Colind pentru prieteni

8 Responses to Spre Maramures

 1. […] Marius Matache este unul dintre oamenii cei mai faini pe care i-am cunoscut în aceşti ani de blogging. Cu mare drag îl pot numi prieten 🙂 Şi ştiţi cât e greu este să ajungi să spui despre cineva aşa ceva… […]

 2. robbie says:

  hai că o să-ţi placă pe la noi! 😀

 3. Make says:

  @Robbie sunt convins, abia astept sa ajung 🙂

 4. irina says:

  Plus Memorialul de la Sighet. Iar daca ai timp, ia la rand satele maramuresene si aduna povesti cat pentru un an 🙂

 5. Make says:

  @Irina mi-as dori sa fac ce spui tu, sa iau satele la rand, sa cumosc oamenii, sa le ascult povestile, dar am doar 2 zile 🙂

 6. Marius, ai ce vizita in doua ore in Sighet, sunt foarte apropiate multe muzee mai ales Memorialul care e foarte aproape de unde vei canta tu, practic Friends Pub e la doua/trei minute de mers pe jos pana la Memorial. Eu abia astepti sa ajungi, sa vad un blogger in carne si oase cum canta. Deci sa nu gresesc, 8 Iunie 2013 la Friends Pub, da? Ne vedem acolo.

 7. Make says:

  @Alin da, sambata, 8 iunie – la ora 18 ne vedem la Muzeu – daca vii si acolo, apucam sa stam mai mult de vorba – la 20 la Friends – acolo dau examenul muzical 🙂

 8. Desigur, acum am observat ca si la muzeu vei merge. Abia astept!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *