Bun venit pe lume!

Acoustic Bloggers

Underground Acoustic Bloggers

22/11/2012 Comments (2) Blog

Un artist remarcabil: Vali Boghean

Pe Vali Boghean l-am descoperit datorita lui Paul Arva, care l-a adus de cateva ori la Iasi sa cante. Am cautat pe net si am ascultat cateva piese ale lui. Am descoperit un artist foarte complex (canta la foarte multe instrumente, de la cele cu corzi la cele de suflat), ce abordeaza genuri diferite.

L-am intalnit personal la Braila, la festivalul Chira Chiralina. Am fost surprins sa aflu ca e in concurs, evident ca locul lui era in recital. Nu s-a formalizat de ipostaza aleasa chiar de el, a urcat pe scena si a cantat extrem de relaxat doua piese de suflet pentru el, mai ales cea dedicata parintilor sai.

Valy BogheanAre o poveste foarte interesanta, este cel mai mic copil dintre cei 14 copii, sapte din ei muzicieni profesionisti. Asa cum spunea chiar el, a inceput cu folk, iar apoi a diversificat spre rock, jazz sau fusion. A cantat pe multe scene din toata lumea (gasiti aici o parte din ele), atat in Europa, cat si pe continentul nord-american.

Iar daca ai mei colegi de juriu nu au apreciat piesele lui Vali Boghean, consider ca adevarata recunoastere a calitatilor sale a venit din partea colegilor de concurs. Sambata seara, dupa terminarea concursului, cu totii ne-am strans in jurul lui si, parca satui de piesele noastre, de stilurile noastre, am stat cuminti si l-am ascultat cantand pe Vali. A cantat inclusiv Boschetar, piesa de care el e suprasaturat, pentru ca l-am rugat eu. Iata varianta cu band, live.

Mai multe informatii despre el gasiti pe pagina sa de facebook Daca sunteti din Iasi sau imprejurimi, urmariti serile de folk si nu numai, sigur va mai veni. Si ar fi pacat sa il ratati.

Foto sus: Anatolie Golovco

2 Responses to Un artist remarcabil: Vali Boghean

  1. […] Valentin Boghean l-am cunoscut personal la Festivalul Chira Chiralina de la Br?ila (detalii în articolul acesta) ?i m-a convins c? este un artist aparte. Apoi am urm?rit mai multe clipuri ale sale, al?turi […]

  2. […] Exploring Jazz). Pe cel de-al doilea vi l-am prezentat chiar eu la un moment dat aici pe blog: Vali Boghean. Asemeni multor muzicieni din Republica Moldova, Vali Boghean este un instrumentist excepțional, […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *