Mandru de o Frunza

Ce face DreamTeamRO in lipsa mea?

20/12/2011 Comments (5) Blog

Un turneu marcat de OAMENI

Duminica seara, venind de la Suceava spre Alba Iulia, unde luni urma sa cantam la Festivalul Iernii, m-am gandit eu ca ar fi frumos sa facem o surpriza oamenilor din Medias – Feri Teglas, grupul Motto – si sa ne autoinvitam la concertul lor de colinde de la Hanul Greweln. Stiti voi, “am vazut lumina si-am intrat!”.

Iar Cristina m-a intrebat direct ca orice ardelean: sa spui tu in 2 cuvinte de ce iti place la Medias! Intai m-am blocat, cum sa povestesti in 2 cuvinte ce n-am reusit in 20 de articole dupa vizita din august si festivalul de folk de la inceputul lui decembrie? Dupa care, tot drumul de la Medias la Alba m-am gandit la asta. De fapt, am realizat ca nici nu am nevoie de 2 cuvinte, unul e suficient. Iubesc Mediasul (am ajuns aici de 3 ori intr-o jumatate de an, desi nu calcasem pe aici pana in august!) datorita OAMENILOR din el.

De altfel, turneul decembrie 2011 – Iasi, Gura Humorului, Suceava, Medias, Alba Iulia – a fost marcat de OAMENI. Primul e Cosmin Vaman, un artist extrem de talentat (el are asa ceva, nu tre’ sa care pianul ca mine ca sa ajunga celebru), dar dublat si de o remarcabila calitate umana. Plus ca e detinatorul unei fetite absolut superbe, pe nume Teodora. Deci, stati cu ochii pe el, ca va ajunge departe.

Cel de-al doilea e Sorin Poclitaru. Dap, tipul din Humor cunoscut pentru multe chestii, poate nu toate luminoase sau ortodoxe, ca noi toti de altfel. Domnul respectiv, tre’ sa ma repet, se incapataneaza sa dea cultura maselor, fie ca e vorba de seri de folk, carti de poezii sau albume colective gen Folk din pana mea! Si daca asta nu era suficient, a interzis si fumatul in pizzerie la concerte – cu orice risc! Zau daca e sanatos la cap! In poza, de la stanga la dreapta: Sorin (in picioare), Cosmin, eu, Alex.

Din Medias e greu sa alegi o persoana anume. Cristina si Cristi, Feri si Anamaria, Marcel sau Dan, Lea, Adela, Nelu, Daniel, Bogdan. Si Andrada, si Virgil care a venit sa ne vada la Alba. Sper ca n-am uitat pe cineva.

La fel cu Alba Iulia. Pompilia, Ioana, Anca, Alina, Diana, Dan, Daniel, Rares, Levi. Am dormit mai multe zile la Alba anul asta decat am dormit la mama la Slobozia. De asemenea, la Alba am cantat de 2 ori anul asta, la Slobozia niciodata.

Ultimul, dar cel mai prezent e Alex Nichita. Am stat cu el 6 zile consecutiv (de joi dimineata pana marti seara). N-am mai stat cu cineva atatea zile din luna de miere. Dar asta e viata de turneu. La Borsec a vrut zapada – foto dreapta.

Azi ne intoarcem acasa. Deci suntem iar pe drum.

5 Responses to Un turneu marcat de OAMENI

 1. Nicu says:

  Deci:

  Hai acasa, hai cu mine.
  Hai cu mine sa pornim la drum.
  Ne asteapta casa noastra draga,
  Iarba verde si poteci de drum.
  Munti si vai Munti si vai.
  Mori de vant Mori de vant.
  Rauri repezi. Rauri repezi, trecatori.
  Ne asteapta Ne asteapta.
  …..

  Mai stai bre si pe acasa :))

 2. Feri says:

  Ce frumos ai scris domnu’ doctor. Nu-i de mirare ca tot castigi la Blogal Initiative :)). Multumim pentru surpriza si prezenta la Hanul Greweln, a fost mirific. Mi-e ciuda doar ca a trebuit sa zugravesc ieri si n-am ajuns la Alba. De fapt, acum, citind astea, imi vine sa-mi bag picioru-n trafalet si-mi vine in gand melodia ta cu Bormasina de pe Folk in Pana mea :))

 3. […] fapt, turneul s-a scris asa. Plus o galerie de poze, pe pagina de […]

 4. CascoMAN says:

  Desi n-am fost prezent decat la Gura Humorului… a fost exceptional, ca de obicei! Make ne canta/incanta… Cosmin mi-a placut mult de tot… are un stil aparte care, cel putin pentru mine, este deosebit. Iar tanaru’ din Ploiesti, ala micu de respira greu :), face treba buna… buna, buna! Ce mai, a fost un concert extraordinar! La mai multe dragilor!
  Toate cele bune!

 5. […] Cele 3 concerte ne-au convins ca: 1) piesa Doar 4 anotimpuri e una pe gustul publicului, deci nu e intamplator ca noua ne place mult; 2) Cosmin e un tip misto atat pe scena, cat si in afara lui; 3) muzica folk rezista pentru ca peste tot exista oameni misto (detalii aici). […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *