Blogerii invitati la un meci impotriva rasismului

Cros impotriva rasismului

21/03/2011 Comments (5) Sport

United Against Racism – un pas mic intr-o lupta mare

La invitatia Policy Center for Roma and Minorities, subsemnatul impreuna cu Cezar Vasile si Andrei Bogdan am reprezentat blogosfera la un meci de fotbal impotriva rasismului, un fenomen tot mai des pe stadioane si alte arene sportive.

Compania a fost una selecta si onoranta cel putin pentru mine personal – Edmond McLoughney, reprezentantul UNICEF în Romania, Machiel Salomons, reprezentantul UNHCR in Romania, Mark Oliver, Ambasada SUA la Bucuresti, europarlamentarul Ioan Enciu, Mihai Gainusa (Kiss FM, Prima TV), Dani Otil (Antena 1), Mihai Georgescu (Bere Gratis), Radu Naum (GSP TV), Catalin Stefanescu (TVR 1), Aurelian Temisan, Miodrag Belodedici, Jean Vladoiu, Daniel Prodan, Ciprian Prodan, Aurel Ionescu, Catalin Zmarandescu, Andrei Ionescu (Steaua Bucuresti) si Vlad Conovaru (Realitatea FM). Nu toti cei enumerati au intrat si in teren, in schimb au jucat si opt copii de la Scoala 136 din Ferentari.

Rezultatul nu conteaza (oricum am auzit multe variante deja, de la 4-4 la 5-0, din cate tin eu minte din teren nici unul adevarat). De asemenea, multi vor spune “au avut de bifat o actiune”. Dar mi-a placut ce a spus Dl. Anton Niculescu, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe: Orice gest, orice semnal si orice manifestare pentru solidaritate si toleranta sunt binevenite. Si cred ca asta e adevarata importanta a meciului. Pentru ca 8 copii au avut ocazia sa joace fotbal alaturi de oameni pe care ii vad la televizor.

Despre meci, as zice ca Jean Vladoiu e tare greu de tinut in marcaj (am negociat o cerere in casatorie, dar cum eram amandoi insurati, am concluzionat ca n-a fost sa fie), iar Miodrag Belodedici ar putea juca linistit in Liga I inca vreo 475 de ani.

Comunicatul oficial il gasiti pe site-ul Policy Center.

Poze de la eveniment pe contul de facebook al Policy Center (Credit foto: Silviu Plesa – Policy Center for Roma and Minorities) sau pe Flickr (Credit Foto: Max)

Meciul a avut loc cadrul campaniei REACT, iar in cadrul ei, pe data de 3 aprilie, Policy Center for Roma and Minorities organizeaza in Bucuresti crossul anti-discriminare “Vivicitta”, despre care, cat de curand, voi reveni cu detalii.

 

5 Responses to United Against Racism – un pas mic intr-o lupta mare

  1. Raluca says:

    Un eveniment fain, ce apare ca raspuns la o realitate nu asa frumoasa (violenta de pe stadion si nu numai).
    Felicitari pentru implicare si ne vedem la cros!

  2. […] mai scris despre eveniment Marius Matache si Cezar Vasile. Multumiri si dlui Dorian Ilie (Public Relations Officer – Policy Center for […]

  3. […] cuvinte – golul lui Cami de pe Wembley, locurile de prin Portile de Fier, granita cu Serbia, meciul de la FRF impotriva rasismului cu Belo, evident Steaua cu cel supranumit Sorinaccio, promovarea echipei din […]

  4. […] a Policy Center for Roma and Minorities de a participa la un meci de fotbal impotriva rasismului (click aici pentru detalii despre prima participare). Ca de obicei, am avut drept colegi  de cauza si […]

  5. […] Nu e prima oara cand joc impotriva unor oameni pe care i-am admirat jucand la cel mai inalt nivel (vezi aici), dar onoarea va fi la fel de […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *