Sunt un tip foarte norocos și spun asta cu toată convingerea. Iar unul din argumentele care susțin această afirmație este faptul că, datorită muzicii și blogului, am avut ocazia să cunosc oameni pe care în copilărie îi divinizam. Și mă gândesc aici la personalități precum Nicu Alifantis, Mircea Vintilă, Ducu Bertzi, Tony Adams sau…Adrian Păduraru.
Cu siguranță l-ați urmărit, acum ani buni în cinema sau, mai recent, pe la vreo televiziune ce încă difuzează Declarație de dragoste (apropos de acest film, chiar Adrian spune că s-a ales cu un stigmat ca urmare a acestui film – junele prim clasic, îndrăgostitul bun, frumos, cuminte). Adrian Păduraru nu înseamnă însă doar atât, jucând și în ecranizările Cucoanei Chirița realizate de Mircea Drăgan, Secretul armei…secrete al lui Alexandru Tatos sau teatru.
L-am cunoscut la Festivalul de Folk Ziua de Mâine de la Alba Iulia, în 2011. Era invitat pentru un recital de poezie ca eveniment-satelit în cadrul festivalului, ce s-a desfășurat într-una din bisericile din Alba. Ne-am întâlnit însă la conferința de presă în care se lansa albumul colectiv Folk din pana mea! și a uneia din cărțile lui Sorin Poclitaru. Amuzat de versurile șugubețe ale lui Sorin și, la rugămintea lui Dan Popescu, a citit două din poeziile din carte. Atunci a fost unul din momentele în care l-am văzut pe Poclitaru emoționat mai mult decât prevede legea. Apoi, în 2013, ne-am reîntâlnit tot în lumea folkului, care văd că îi place din ce în ce mai mult, la Sighet, la gala folk Floare de colț, când și-a asumat rolul de amfitrion al celor două zile.
Dar poate nu m-aș fi lăudat cu bucuria de a-l fi întâlnit, de a-l fi cunoscut și a fi povestit cu el dacă nu aș fi descoperit interviul realizat de Matei Georgescu pentru emisiunea Interviurile TVH, emisiune la care și eu am fost invitat. Și am petrecut aproape o oră ascultându-l pe Adrian Păduraru vorbind despre lucruri la care nu m-aș fi așteptat, inclusiv despre doctoratul în filosofie pe care l-a început și la care a renunțat pentru că a considerat că este foarte departe de calitatea de doctor în filosofie. Un gest extrem de nobil într-o lume în care prea mulți își asumă doctorate pe care nu le merită. Vă invit să urmăriți și voi interviul, pentru că Matei e un tip care știe să te provoace la discuții.
Pe canalul de youtube al lui Matei găsiți și alte interviuri interesante cu personalități ale României: Stela Enache, Cristian Țopescu, Radu Gheorghe, Marcel Iureș sau Nicu Alifantis.
Dacă te abonezi, periodic vei primi informații despre activitatea mea muzicală: concerte, proiecte, piese noi!
2 Comments
Si eu l-am cunoscut, l-am avut la Medias ca realizator al emisiunii “Frati de vita” care a fost filmata la hotelurile noastre. Intr-adevar, o placere si o onoare !
@Feri chiar un tip misto 🙂