Au trecut deja aproape 2 luni din proiectul Atelierele Biodiversității, pe care Asociația InformART pe care o conduc îl implementează în Sectorul 2 al Municipiului București, câștigat în concursul de proiecte nerambursabile al Primăriei Municipiului București din acest an. Și mă gândeam să fac o actualizare a mersului proiectului, unul care e dovada că nu am mințit anul trecut în partea de sustenabilitate – uite că proiectul a putut fi reprodus și în altă unitate administrativă. Am învățat din ce nu a mers prea bine anul trecut, am mai îmbunătățit pe ici, pe colo, am implicat specialiști din mai multe domenii (eu sunt chimist, Mihaela e botanist, Alex e ornitolog, Cristi, Akis și Cristiana sunt geografi).
Am realizat deja activitatea Arii protejate urbane, mergând în Parcul Natural Văcărești, o arie protejată la îndemâna tuturor profesorilor de geografie sau biologie, cărora le-o recomandăm cu mare drag pentru Săptămâna Verde pentru diversitatea biologică pe care o oferă. De altfel, pe lângă copiii participanți din cele 7 licee, am avut și doi părinți dornici să învețe lucruri noi. Finalizăm în această săptămână și aplicațiile practice din seria Biodiversitate urbană, Parcul Circului, Parcul Tineretului și din nou Parcul Natural Văcărești au fost gazdele ieșirilor noastre cu 1-2 clase din cele opt licee participante.
Deja sunt bucuros că am realizat prima întâlnire cu elevii de la Colegiul Național “George Coșbuc” din seria Poveștile Biodiversității, cele două concursuri – de vlogging, Trailerele biodiversității, și de arte plastice, BiodiversitARTE, sunt în desfășurare, semn că suntem în grafic. Principala provocare a proiectului este timpul scurt în care trebuie să realizăm toate activitățile (3 luni), pentru că activitățile trebuie să se încheie pe 15 noiembrie, iar școala începe abia pe 15 septembrie, deci…. Aici este însă meritul lui Teddy, care a fost responsabil cu logistica și comunicare cu instituțiile de învățământ, iar pentru acest lucru îi suntem recunoscători.
Dacă știți elevi care învață în școli și licee din Sectorul 2 (minim clasa a V-a), dați-le de veste despre cele două concursuri ale noastre. Chiar dacă noi avem parteneriate pentru aplicațiile practice doar cu cele opt licee, concursurile sunt deschise tuturor școlilor și liceelor. Iar dacă la începutul anului ați redirecționat cei 3,5% din impozit către noi, să știți că acei bani ne ajută enorm să avem resursele financiare să implementăm proiectul (am primit avans 30%, noi trebuie să cheltuim în avans restul până la 100%, inclusiv 10% cofinanțare).
Atelierele Biodiversității este un proiect realizat cu sprijin financiar de la bugetul local al Municipiului București.
Dacă te abonezi, periodic vei primi informații despre activitatea mea muzicală: concerte, proiecte, piese noi!
1 Comment
Bună dimineața.
Vă scriu din partea unor elevi minunați din clasa a V-a ai Școlii Gimnaziale Nr. 27 din București. Ne-ar face mare plăcere să colaborăm în cadrul proiectului Săptămâna verde ce se va desfășura în perioada 6 – 12 noiembrie 2023 în școala noastră.
Va mulțumim.
Prof. diriginte Faur Alina
Tel. 0727154515