clorul apa nova canalizare

Clorul și apa potabilă

Alumni

Alumni

26/10/2016 Comments (0) Educatie si Cercetare

Amintiri din clasa a IX-a

Clasa Liceu Slobozia Mihai Viteazu

Da, chiar aș mai vrea, dacă s-ar putea…vorba cântecului and I would, if I only could, I surely would….am avut anul acesta întâlnirea de 20 de ani de la terminarea liceului și a fost o seară absolut nebună. Entuziasmul revederii a fost mai mare decât la întâlnirea de 10 ani, ne-am îmbrățișat cu drag, în ciuda kilogramelor în plus. Unii au venit de departe (Londra), alții și-au lăsat copiii în grija bunicilor pentru a putea fi prezenți. S-a strigat catalogul, am povestit ce am făcut în ultimii 10 ani, am băut șampanie și am depănat amintiri cu profesorii prezenți. Am fost 23 din cei 29 de colegi de liceu și pe la 4 dimineața când am plecat eu, oamenii se lăsau cu greu duși de acolo.

Ne scriem din când în când pe grupurile de whatsapp sau facebook, ne sunăm la câte o aniversare. La o săptămână după câțiva din ei au venit la spectacolul de lansare a albumului Alchimie, la fel când merg să cânt la Slobozia. Ne vedem rar, poate, dar întotdeauna cu mare bucurie de revedere, pentru că ne leagă niște amintiri indestructibile.

De ce v-am povestit toate acestea? Pentru că împreună cu voi și cu colegii mei de liceu, vreau să facem o faptă bună. Dacă puteți să ajungeți într-un restaurant Pizza Hut sau KFC în luna octombrie, vă roagă profesorul din mine să donați 1 leu pentru campania Vreau în clasa a IX-a, a celor de la World Vision, susținută de cele două lanțuri. Cu banii strânși, veți contribui la burse pentru copiii înscriși în program, ce îi vor ajuta să rămână în sistemul educațional, prin burse în valoare de 250 de lei lunar. Anul trecut au fost 120 de copii sprijiniți prin campania Vreau în clasa a IX-a și e foarte important ca tinerii României să fie sprijiniți în a-și continua studiile. Pentru că toate problemele pornesc de la lipsa de educație: lipsa de igienă determină boli, lipsa de educație civică duce la votul pe o găleată de ulei, lipsa de “educație medicală”, de prevenție duce la descoperirea unor boli tratabile în stadii la care nu se mai poate face nimic.

P.S. Probabil cel mai lung P.S. din cariera mea de blogger. 7 întrebări dintr-un oracol (știu, old school…). Dar el aduce alți 250 de lei la efortul vostru, generează bursa pe o lună a unui copil.

Oracol de clasa a IX-a

  1. O melodie pe care o ascultam în clasa a IX-a: era 1992, începuseră chefurile și aniversările de liceeni, deși fan Depeche Mode, eram într-o gașcă de rockeri. Așa că trei piese ar fi Scorpions – When the smoke is going down, Judas Priest – Painkiller, Depeche Mode – A question of lust.
  2. Ce visam să ajung când eram în liceu: în clasa a IX-a, comentator sportiv, din clasa a X-a începând, profesor de chimie. Le-am făcut, într-o oarecare formă, pe ambele.
  3. Cel mai amuzant moment pe care mi-l amintesc din liceu: aici e imposibil de ales, ușa cărată de la Pârâul Rece la Slobozia cu autocar + tren + troleibuz + tren rămâne însă memorabilă.
  4. La ce visam cu ochii deschiși în timpul orelor: la cum voi ajunge eu mare chimist, la cum voi ajunge mare folkist, la creste de munți.
  5. Cu cine aș vrea să fiu coleg de bancă din blogosferă: cu Cabral, ar fi fost un partener de lapte-gros pe cinste!
  6. Ce i-aș spune unui copil care a trecut acum clasa a IX-a: școala e bună, chiar dacă nu pare. A fi rebel e important, dar nu fără cauză. Învață pentru a fi cel mai bun în domeniul care îți place. La mine a fost chimia și din clasa mea am fost cel mai bun.
  7. Un motiv pentru care aș vrea să mă întorc în anii de liceu: pentru a compune încă o dată Zmeul; pentru o cântare în Parcul Mare din Slobozia; pentru un fotbal la Școala nr. 1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *