Daca articolul precedent a fost despre impresiile personale si subiective legate de concertul de lansare de la Teatrul Excelsior, m-am gandit sa va prezint si cateva idei din perspectiva artistica daca vreti.
O lansare de album e mai mult decat un concert din punctul meu de vedere. Sper ca am reusit sa vin cu cateva detalii pe care publicul larg nu le-a anticipat, cum ar fi prezenta lui Laurentiu, prezentarea in versuri (pe care el a realizat-o aproape in intregime, noi doar i-am dat cateva idei si acceptul ca e pe drumul cel bun), decorurile (mere, ceapa, dovleci, vinul, tarabe, reclamele), chiar formula de 4 – vezi foto stanga – experimentata pentru prima oara si care mi-a placut foarte mult (asteptam oferte pentru concerte in 4).
Si locatia a fost una poate surprinzatoare pentru multi fani sau colegi de scena. Nu stiu daca s-au asteptat sa fac lansarea intr-o astfel de locatie, in aceasta locatie. Daca i-am surprins si pe ei, cu atat mai bine, surpriza produce interes.
Mi-am dorit mult ca lansarea sa fie altfel, mi-am dorit ca oamenii sa vina pentru muzica, nu pentru socializare sau bere. Vreti un indicator al succesului concertului de la teatrul Excelsior? Bloggerii din sala au scris foarte putin comparativ cu alte ocazii pe twitter si facebook, ceea ce e semn ca spectacolul i-a tinut in priza, ca nu s-au plictisit, altfel va asigur ca erau pe telefoane. Un concert la teatru iti ofera multe avantaje: posibilitatea unei regii, a unei puneri in scena (cati au salivat dupa merele din cosul din fata scenei!), ai lumini, ai o scena mai generoasa decat in 99% din cluburi. Oamenii nu pleaca acasa imbacsiti de fumul de tigara si abia asteptand sa isi scoata hainele pe balcon.
Evident, asta inseamna si preturi mai ridicate la bilete decat in club. Cu ce ar insemna consumatie plus taxi pentru orele tarzii din club, cred ca bugetul e macar comparabil, daca nu mai mic. Dar aici chiar as vrea sa aud parerile publicului – pe viitor, ati fi dispusi sa platiti bilete de acest nivel pentru a vedea concerte la teatru in detrimentul celor din bar, mai ieftine?
Stiu, intrebare incuietoare. Stiti de ce succesul unui coleg de breasla trebuie sa fie un motiv de bucurie? Pentru ca o breasla puternica inseamna concerte pentru toti cei din ea. Pentru ca e loc pentru toata lumea in muzica, fiecare isi va gasi, mai devreme sau mai tarziu, nisa, directia etc. Sunt convins ca la concert la mine au fost si oameni care nu sunt neaparat iubitori de muzica folk, care au venit pentru prietenia care ii leaga de mine. Care poate au descoperit ca folkul nu e neaparat un gen sobru, trist, melancolic (numai melancolica nu e Ce de vaci in Bucuresti). Si care poate vor mai merge si la alte concerte. Concerte multe inseamna spectatori multi si automat interes din partea televiziunilor pentru care, sa fim seriosi, din momentul in care TVR-ul a incetat sa mai produca emisiuni, folkul aproape ca nu exista. Asa ca, inainte de a invidia un coleg pentru un succes, ganditi-va ca succesul lui v-ar putea, la un moment dat, ajuta si pe voi.
Dacă te abonezi, periodic vei primi informații despre activitatea mea muzicală: concerte, proiecte, piese noi!