Sunt mereu pe drumuri, dar asta cred că știți deja, la fel cum știți că iubesc România reală, ascunsă, dincolo de drumul național și că mă folosesc de orice ocazie pentru a promova locuri speciale din România în secțiunea Turism a blogului meu. Mai mult, susțin public orice inițiativă ce se suprapune cu aceste principii ale mele, care dorește să arate oamenilor elemente din istoria, geografia sau cultura acestei țări.
De aceea, dați-mi voie să aplaud în picioare inițiativa Bitdefender, care acum câteva zile a lansat aplicația intitulată Drumul Cetăților, cu ajutorul căreia puteți descoperi sau redescoperi aproape 200 de monumente istorice din România, de la davele dacice la bisericile fortificate din Transilvania sau cetăți (cum este de ex. Rupea – foto dreapta) și castele din toate zonele României. Păi dacă mă gândesc câte biserici fortificate am vizitat eu și unde nu exista nici un panou sau erau pur și simplu încuiate, o astfel de aplicație poate fi extrem de utilă, mai ales când nu îl găsești pe omul cu cheia (cei care au vizitat astfel de locuri știu despre ce vorbesc). Eu abia aștept să o utilizez săptămâna viitoare în Banat, pe drumul spre Timișoara și Reșița, unde am concerte.
Drumul Cetăților vă oferă informații despre monumente din zona în care vă aflați, de la ruta pe care să ajungeți acolo până la informații despre istoricul ei și chiar o poză pentru a o putea recunoaște cu ușurință. De asemenea, există și un sistem de recompense foarte simpatic pentru cei care o utilizează frecvent. În momentul în care dați checkin la un anumit obiectiv, căpătați un rang medieval ce este răsplătit cu o soluție de securitate Bitdefender (gradele sunt de la ucenic la voievod). Aplicația este disponibilă atât pe Android, cât și pe iOs, putând fi descărcată gratuit din Google Play sau App Store.
Spor la joacă și spor la descoperit istoria României!
Dacă te abonezi, periodic vei primi informații despre activitatea mea muzicală: concerte, proiecte, piese noi!