Năstase Țiriac Trophy

BRD Năstase Țiriac Trophy 2016

Neymar și Echipa Bloggerilor

17/04/2016 Comments (0) Sport

Steaua Baschet: profesionalism și comunitate

Am mai scris despre echipa de baschet Steaua CSM EximBank și o fac încă o dată cu mare bucurie, pentru că, așa cum am scris și în titlu, am descoperit aici un grup de oameni ale căror principii pot fi sintetizate în doar două sintagme: profesionalism în a face lucruri și comunitatea crescută în jurul echipei, incluzând aici de la staff, suporteri, companii partenere, mass-media și tot așa. Iar evenimentul de ieri mi-a confirmat încă o dată acest lucru.

Steaua Baschet a lansat șepcile oficiale

Când vine vorba de baschetul profesionist, este evident pentru toată lumea că reperul este campionatul de baschet nord-american. Acolo, șapca este un accesoriu extrem de popular, iar pentru mine sunt memorabile două momente. Primul, remarcat recent, este șapca pe care managerul lui Charlotte Hornets (pe atunci) i-o pune pe cap lui Kobe Bryant după ce îl achiziționează în draft (chiar dacă acesta va fi transferat la Lakers fără a juca un moment pentru Hornets, la schimb cu Vlade Divac). Cel de-al doilea, Michael Jordan și Scottie Pippen cu șepcile de campioni NBA, trabucuri și trofeul proaspăt câștigat.

Steaua BaschetAseară, Steaua a lansat colecția oficială de șepci, pe baza unui parteneriat cu brandul New Era (foto dreapta). Este încă o cale de a-i aduce pe suporteri alături de echipă și de a fortifica brandul Steaua. Toți cei care cumpară șepcile Steaua Baschet în acest weekend intră automat într-o tragere la sorți ce are ca premii trei mingi Spalding semnate de jucătorii clubului Steaua CSM EximBank. Și vă invit să aruncați un ochi și pe clipul de mai jos pentru a vedea cum a fost aseară, pentru că evenimentul a fost unul interactiv și relaxant pentru cei prezenți – concurs de aruncări, moment artistic cu puștii de la Trouble Crew, număr de magie, jucătorii au dat autografe și au făcut poze cu suporterii.


Steaua în Playoff-ul campionatului național

Duminică, 17 aprilie, și marți, 19 aprilie, Steaua întâlnește rivala de o viață, Dinamo, în playoff-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin. Ambele meciuri se dispută în Sala Polivalentă din București, începând cu orele 19:00. Din ce am văzut la meciul din campionat dintre cele două echipe (cronica aici), se anunță niște meciuri foarte disputate. Biletele se găsesc la casa de bilete a sălii, costă 10 sau 25 lei, iar pentru că vorbeam de comunitate trebuie spus că juniorii de la BC Laguna și Dan Dacian, precum și tinerii din centrul de excelență au acces gratuit în peluza A0, B0 și C0 (poarta de acces dintre tribunele U și Y). Așa se construiește pe termen lung, așa fidelizezi micii sportivi să fie alături de club.

Playoff-ul Eroilor

Da, titlul e corect și aparține unui eveniment foarte special la care Steaua CSM EximBank are o contribuție importantă. Este un eveniment caritabil organizat de Asociația Persoanelor cu Dizabilități Locomotorii și Asociația Primii Pași Spre Performanță și pe care clubul Steaua îl sprijină, ce constă într-un meci de baschet în scaun rulant, ce are ca scop strângerea de fonduri pentru un Centru de Integrare al persoanelor cu dizabilități ce va fi construit la Dumbrăvița, lângă Brașov.

Playofful Eroilor

Am jucat într-un astfel de meci, credeți-mă că e o experiență emoțională foarte intensă, îi vei privi pe cei care fac asta cu alți ochi, vei înțelege ce efort presupune nu doar jocul, ci viața lor. De aceea mă bucur să văd că, deși evenimentul are loc între cele două meciuri de playoff cu Dinamo, jucătorii de la Steaua au ales să joace în acest meci cu o altă miză, dar la fel de mare, iar astfel să contribuie la un proiect ce poate îmbunătăți considerabil viața unor oameni.

Dacă nu puteți ajunge la meci, puteți dona orice sumă în contul Asociației Persoanelor cu Dizabilități Locomotorii, număr de cont RO30BRDE426SV77819504260, deschis la BRD – Agenția Baicului.

În concluzie, duminică, luni și marți, de la orele 19:00, haideți la Sala Polivalentă din București, sunt meciuri de baschet importante!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *