Maria Berasarte

Maria Berasarte la FITS 2015

Beth Hart

Beth Hart la București

22/06/2015 Comments (1) Blog

Festival I am the rocker

UPDATE: Conform anunțului organizatorilor, iată ce rămâne din festival și unde

Line-up complet la I am the rocker

Dream Theater, Black Star Riders (The New Thin Lizzy), Soulfly, Kamelot, Carcass, Skindred, Mayhem, Myrath, Arkona, Odd Crew, Terrana, Hang the Bastard, Celelalte Cuvinte, Kempes, White Walls, Breathelast, Goodbye to Gravity, Hatemode, Diamonds are forever, Days of Confusion, Dirty Shirt, QuantiQ, Kistvaen, Target și Blutrina.

  • Vineri, 3 iulie, va avea loc warm-up party-ul oficial, în clubul Silver Church, alături de toboșarul Mike Terrana (Tarja Turunen, Axel Rudi Pell) și trupa sa cărora li se alătură legendarul Ovidiu Ioncu Kempes. Terrana și Kempes vor face un show tribut în memoria lui Ronnie James Dio, iar la final cei de la White Walls îi vor acompania într-un jam session inedit. Accesul se va face pe baza abonamentelor și a biletelor pe zile valide, iar pentru cei care nu dețin abonamente/tichete pe zile la festival, prețul va fi de 50 de lei. Porțile clubului se deschid la ora 19:00, show-ul urmând să înceapă la ora 21:00.
  • Sâmbătă, 4 iulie, tot în Silver Church, publicul se va putea întâlni în premieră în România cu legendarii Black Star Riders (The New Thin Lizzy), cu reprezentanții de seamă ai pagan metal-ului, Arkona, dar și cu HatemodeAccesul va fi gratuit pentru posesorii de bilete pe zile și abonamante. Cei care nu și-au achiziționat bilet la festival până acum, vor putea cumpăra bilete la intrare la prețul de 100 de lei. Porțile se deschid la ora 19:30, iar show-ul este programat să înceapă la ora 20:00.
  • Duminică, 5 iulie, în Silver Church este declarată noaptea metal-ului românesc, fanii putând lua parte la concertele unora dintre cele mai de seamă trupe ale momentului: Kistvaen, Goodbye To Gravity, Days of Confusion și Negative Core. Porțile se deschid la 19:00, show-urile vor începe la 20:00.

Așadar, fanii vor avea acces la toate evenimentele de mai sus în baza biletelor pe zile sau a abonamentelor achiziționate pentru I AM THE ROCKER, dar își vor putea recupera și contravaloarea biletelor integral, după desfășurarea concertelor enuntate mai sus. Mayhem, Carcass, Skindred, Kamelot, Soulfly și toate celelalte trupe participante regretă că vor rata întâlnirea cu fanii la București. Capul de afiș al festivalului, Dream Theater, și-au exprimat și ei regretul dar se vor întoarce în 2016, iar biletele achiziționate pentru I AM THE ROCKER rămân valabile și pentru acest concert. Managementul formației Dream Theater încurajează fanii să păstreze biletele pentru 2016 care se anunță a fi unul fabulos pentru trupă.

Tototdată, dorim să le mulțumim plătitorilor de bilet pentru susținerea pe care o manifestă față de mișcarea rock și metal și ne pare rau pentru această situație nefericită. Mulțumirile noastre nu se rezuma la cuvinte, ci și la fapte astfel că le vom oferi celor care si-au procurat abonamente la festival, intrare gratuită la concertele Cannibal Corpse, Black Label Society, HIM + The Aristocrats sau Tony Macalpine (ultimele două la alegere), iar cei care dețin bilete pe o zi vor putea alege 2 show-uri la alegere dintre cele enunțate mai sus, aceștia trebuind doar să prezinte biletul valid achiziționat pentru I AM THE ROCKER.

Cei care doresc să își recupereze banii o pot face prezentând biletul valid la punctele de vânzare din rețeaua Eventim de unde și le-au cumparat.

Articolul inițial

Piața românească muzicală e departe de maturitate, atât din prisma relațiilor din ea (muzicieni – producători – organizatori – mass-media), cât și a publicului amator de muzică și evenimente muzicale. E tot mai greu pentru festivaluri să devină tradiții, pe fondul unei concurențe tot mai acerbe, e tot mai greu pentru organizatori să se înhame la evenimente majore. De aceea, dați-mi voie să aplaud în picioare un festival cum este I am the rocker, ce va avea loc la București în perioada 4-5 iulie la Pavilionul ROMEXPO.

rockerUn line-up extrem de variat, de rock adevărat (n-am găsit altă rimă!), care include atât rockul progresiv al headliner-ilor Dream Theater, dar și thrash-metalul celor de la Soulfly (descendenți ai celor de la Sepultura, prin Max Cavalera), dar și trupe românești din mai multe generații – Celelalte Cuvinte, Kempes sau Diamonds are forever. Personal, merg pentru Dream Theater, pentru că nu i-am văzut niciodată în concert și, dacă ai pus măcar o dată mâna pe chitară, e un must să îi vezi pe domnul Petrucci și compania.

În plus, organizatorii propun o serie de măsuri cu adevărat “rockeristice”, dacă îmi permiteți expresia, unele din ele adecvate unui astfel de eveniment și implementate la multe din festivalurile de profil din lume. Astfel, va exista oportunitatea de a campa (prețul este de 9 lei pentru 2 zile), dar și o parcare specială pentru motociclete și biciclete. Vor fi organizate concursuri de tipul Best dressed rocker, Best tattoo, Air guitar contest, Pogo contest, Beer championship, bungee jumping over crowd, zbor cu tiroliana (vă puteți înscrie deja pe site-ul festivalului). Participanții vor avea la dispoziție un târg de merchandising (vă veți putea cumpăra liniștiți tricouri și alte produse purtând numele formațiilor favorite) și hand-made, acces la un salon de tatuaje și la un food-court diversificat și generos.

Trebuie spus că nu va exista o delimitare pe zone (de tip platinum, golden sau normal circle), ce îmi amintește de Moon and Stars Festival de la Locarno, unde concertele au loc în piața centrală a orașului. Și tot ca în cazul festivalului din Elveția, va exista apă plată oferită gratuit participanților (de asta se ocupă prietenii de la Aqua Carpatica). Și dacă nu vi se par suficiente, va exista și zona de lounge, cu internet inclus și cu o zonă de lectură.

Biletele sunt disponibile în rețeaua Eventim (online aici). În concluzie, parafrazându-l pe Vali Sterian, scoateți cămășile cu ținte și tricourile cu trupa favorită din dulap, botinele fără șireturi, geaca de motor și ne vedem la I am the rocker. 

One Response to Festival I am the rocker

  1. […] a ramas din el si cine unde-canta, conform informatiilor primite de la organizatori (multumesc, Make,  pentru […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *