Dupa concertul din Costinesti, am pornit spre Brasov. Urma un concert privat la invitatia prietenilor de la Bere Ciucas. N-o sa povestesc despre concert, ca doar de-aia se cheama privat. Dar voi povesti despre locurile vazute cu aceasta ocazie. Evenimentul a avut loc la Perla Ciucasului. O locatie despre care in prima faza am zis ca e la capatul pamantului, desi e la doar cativa km de Brasov (face parte din zona metropolitana a Brasovului). Pentru ca nu e usor de ajuns acolo, fiind la 3 km de drumul judetean, dar 3 km cranceni!! Si dupa asa aventura, nu te astepti sa gasesti un complex turistic de amploarea celui de acolo.
Circa 100 de locuri de cazare, sali de conferinte, restaurant, terenuri de sport. Iar oamenii continua sa se dezvolte, construind un nou hotel langa, cu 5 etaje si mansarda. Astfel ca, desi ma consider un tip “umblat”, ma bucur ca prin ceea ce fac (fie ca sunt deplasari cu muzica, stiinta sau blogging-ul), descopar locatii despre care habar nu am ca exista.
Cat de mult se pricep romanii la turism ne-a demonstrat-o Prejmer-ul. Nu stiu ce stiti voi despre Prejmer, eu stiam 2 lucruri: echipa de fotbal Textila Prejmer si biserica fortificata. Cum de fotbal mediocru de Romania sunt satul, in zona era de vazut biserica fortificata, despre care Ovidiu Eftimie ne povestise ca e un loc cu o istorie bogata si care merita vazut.
Numai ca surpriza! biserica fortificata, cetatea, muzeul sau cum vreti sa ii spuneti, este inchisa duminica si lunea. De luni stiam, toate muzeele sunt inchise luni. Dar duminica? E ziua in care oamenii sunt liberi, pot vizita muzee si alte chestii. Dar…ce mai e surprinzator in Romania?
Ne-am multumit cu un tur exterior al cetatii si cu cateva povesti spuse de Ovidiu. Apoi, am plecat la Harman, unde am fost mai norocosi, Biserica fortificata de aici fiind deschisa vizitatorilor. Construita in sec. XII, biserica evanghelica din Harman face parte din seria de monumente similare din sudul Transilvaniei, cuprinse intre Brasov, Sibiu, Sighiosoara si Medias. Anumite surse mentioneaza biserica si satul ca apartinand cavalerilor teutoni. Ea a suferit numeroase atacuri din partea turcilor, tatarilor, moldovenilor sau secuilor, fiind refacuta de mai multe ori.
O galerie foto din aceasta deplasare gasiti pe pagina mea de facebook.
Dacă te abonezi, periodic vei primi informații despre activitatea mea muzicală: concerte, proiecte, piese noi!