
Therion clar nu e la fel de cunoscut ca ABBA (nu se pune ca stim noi :P) – asa, coveruri exista multe, chiar artisti mari dupa artisti mari (de ex. Knockin’ on heaven’s door cu Guns, Clapton, dar piesa era deja mare)
La Black Magic Woman habar nu aveam ca ar fi scrisa de altcineva.
@Florin cu Albert Hammond sunt de acord – nici eu nu stiam ca e piesa lui, eu o stiam cu The Hollies. La Somebody that I used to know, insa, a fost hit intai cu Gotye, apoi a aparut varianta acustica a celor 5.
e lungă rău lista…dyer maker o ştie puştimea cântată de no mercy. led zeppelin sunt mai greu digerabili…
wish you were here a crescătorilor de animale rednex are o variantă semnată blackmore’s night care bate de departe originalul.valabil, cel puţin pentru mine şi în cazul superbei streets of london a lui ralph mctell…
@Robert in materie de variante, sunt extrem de multe – cu exemplul Zeppelin vs No mercy sunt de acord, asa, mai la limita (eu il stiam totusi de la LZ – dar na, am o varsta) 🙂
dar trebuie sa recunosti ca suna cel putin la fel de bine, desi nu e usor cand e vorba de piese deja interpretate bestial.
@Florin aia nu intra in discutie – sa faci o versiune buna a unei piese grele (si la propriu, si la figurat) e o mare realizare.
[…] artiști. Uneori reinventate, alteori popularizate mai mult decât autorul principal (vezi și articolul acesta), în marea majoritate cu valoare adăugată […]
Dacă te abonezi, periodic vei primi informații despre activitatea mea muzicală: concerte, proiecte, piese noi!
13 Comments
2 exemple:
– Rock’n’roll music, originalul apartinând lui Chuck Berry, cea mai cunoscuta varianta fiind coverul facut de cei de la The Beatles
– Whiskey in the jar – generatia 90 îsi va aminti de Metallica, cei mai versati vor spune Thin Lizzy, dar cred ca putini stiu ca este de fapt o melodie folk irlandeza, popularizata pentru prima data de The Dubliners.
@Camil – doua exemple excelente – “Whiskey in the jar” e o piesa care imi place in toate cele 3 variante, fiecare si-a pus amprenta asupra propriei versiuni.