Cum se distrug miturile in cantonament

Evenimente culturale de retinut

05/04/2012 Comments (3) Blog

Ai putea trai o zi fara apa?

Fac parte din categoria celor care nu suporta robinete care picura sau care merg desi nu e necesar si care in 90% din cazuri opreste apa cand se spala pe dinti. Am invatat-o prin clasa a XI-a si mi-a ramas intiparit in minte, iar de atunci incerc sa le explic si celorlalti sa faca la fel. Urasc locatiile unde trebuie sa las apa sa curga pentru a se incalzi. Mi se pare o risipa inutila.

Titlul e o intrebare care mi-a fost pusa de REconcept si care sincer m-a speriat. Pot rezista fara mancare (vorba ceea, am rezerve serioase), dar nu fara apa. Sunt dependent de apa, beau cel putin 3 L pe zi, fie in stare pura, fie ca ceaiuri sau, mai rar, sucuri si cafea. Ei propun un experiment pe care stiu ca l-as rata in orice moment as incerca: sa incerc sa rezist o zi fara apa.

Traim pe o planeta acoperita in proportie de 2/3 de apa si totusi doar 1% din aceasta resursa este potabila. Astfel ca orice economie facuta, la un moment dat ea devine importanta. In plus, sunt oameni ale caror resurse de apa sunt limitate datorita unor conditii meteo extreme, fie canicula, fie inundatii, fie contaminarii.

Pentru ei, va invit la un joc serios, o aplicatie prin care poti depune la “Banca de Apa” un pahar cu apa, alaturi de alti contribuabili. La sfarsitul “perioadei de depuneri” , Banca va oferi celor care au nevoie cantitatea de apa echivalenta celei depuse in seif de contribuabili.

3 Responses to Ai putea trai o zi fara apa?

  1. Anamaria says:

    Si eu sunt din categoria ta 🙂

  2. Make says:

    @Anamaria nu stiu daca sa ma bucur ca nu sunt singurul sau sa ma intristez ca inca cineva e dependent 🙂

  3. […] ma simt ca un elev. Periodic, primesc din partea lor anumite provocari, toate legate de mediu (vezi provocarea cu Banca de apa). Iar eu, ca un individ 1) extrem de curios si cu chef de joaca si 2) persoana implicata in […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *