Doamna Meri

Acoustic Bloggers no 4

30/05/2012 Comments (2) Blog

Britanicii fac mai mereu lucrurile altfel

Din 4 in 4 ani, atentia omenirii este atrasa de un eveniment unicat ca implicare: Olimpiada. Nu stiu ce vedeti voi in jur despre Olimpiada ce in 2012 are loc la Londra, dar eu sunt incantat de activitatile desfasurate de Ambasada Marii Britanii la Bucuresti pentru promovarea acestui eveniment.

Primul eveniment pe care l-am remarcat a fost campania cu Blogal Initiative, prin care un blogger a fost invitat sa arboreze steagul oficial al Jocurilor Olimpice si Paralimpice Londra 2012, in prezenta Ambasadorului britanic Martin Harris, cu ocazia marcarii a 100 de zile pana la deschiderea Jocurilor Olimpice.

Apoi cativa arhitecti implicati in construirea parcului olimpic au facut un workshop la Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu. Am stat o ora si m-am minunat impreuna cu Chinezu de transformarile realizate de constructori, arhitecti, autoritati si toti cei implicati pentru atingerea obiectivului final, un parc olimpic elegant, prietenos, environmental-friendly (au construit cateva zone umede chiar in interiorul parcului) si mai ales durabil, pentru ca principala concluzie a fost ca “am castigat un nou district pentru Londra”. Tot aici, a fost prezentata o expozitie cu parcul olimpic, cu informatii detaliate, inclusiv o macheta a noului cartier londonez, construit pe o fosta zona industriala, cu soluri contaminate ce au trebuit sa fie spalate (si vorbim aici de 1 milion de metri cubi de sol ce au fost spalati, adica 1/3 din solul excavat).

Ulterior, expozitia s-a mutat in pasajul de la Universitate, pentru a putea fi vazuta de un public cat mai larg. Apoi Cristi mi-a spus ca Ambasada va trimite un reprezentant la Conferinta Sport&Social Media de la Medias, despre care am tot vorbit zilele acestea. Pentru cei interesati, prezentarea Andreei Hanganu de la conferintao puteti vedea in clipul de mai jos – multumiri Mircea Hodarnau pentru filmare. Introducerea, in stilul sau personal, este facuta de Chinezu.

E clar ca oamenii vor sa faca lucrurile altfel, sa dea olimpiadei o amprenta personala. De altfel, cei care au fost in insula stiu ca e o mare diferenta intre tarile de pe continent si Regatul Unit, in toate domeniile. Voi fi un mare fan pentru simplu fapt ca, spre deosebire de alti colonizatori, englezii au exportat cultura si civilizatie.

Detalii despre constructia parcului olimpic gasiti pe learninglegacy.london2012.com Britanicii fac mai mereu lucrurile altfel. Si de cele mai multe ori, mai bine.

Sponsori: Staropramen si Pepsi

Parteneri: ZorileStore, Canyon

Organizatori: SportMeet.ro si SportLocal.ro

Parteneri media: Radio RingRadio MediasMediasInfoMonitorul de MediasMesagerul de SibiuNova TVMircea HodarnauVasile Antipa

2 Responses to Britanicii fac mai mereu lucrurile altfel

  1. […] minte articolul in care spuneam, cu mult timp inaintea olimpiadei, ca britanicii fac mereu lucrurile altfel? Acum, dupa ce am participat, din postura de turist, suporter si blogger la Jocurile Olimpice de la […]

  2. […] la Bucuresti am tot povestit, datorita activitatii sustinute pe care au desfasurat-o inainte (aici) si in timpul desfasurarii Jocurilor Olimpice si Paralimpice (aici). Impreuna cu ei, va propun un […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *