@Marius eu am participat la un meci de baschet in scaun rulant si totul mergea brici pana ajungeam sa aruncam la cos – toti aveam tendinta sa ne ridicam din scaun, sa facem bataie pentru detenta 🙂
@Mihaibuninet la Edi impresionanta e taria de care a dat dovada sa treaca peste accident si sa faca din nou sport de performanta
@Mihai nu doar la tenis, la intrecerile de atletism, pe Stadionul Olimpic din Londra sunt 80,000 de oameni. Asta spune multe si e semn ca nu e intamplatoare organizarea Jocurilor Paralimpice in aceeasi locatie cu cele Olimpice.
Pe mine cel mai mult ma impresioneaza cei care concureaza la bascet in fotoliu rulant pentru ca este extrem de greu sa joci baschet si ca persoana normala,eu de exemplu nu sunt bun la baschet nici asa normal fiind ,si ma gandesc ca persoanele respective depun un mai mare efort fata de noi pentru a face acele lucruri,cei ce au taria de a trece peste dizabilitatile lor au tot respectul meu.
@Andrei Cristea eu am jucat baschet in scaun rulant si nu e deloc usor http://www.mariusmatache.ro/un-meci-de-baschet-plin-de-emotie/
Dacă te abonezi, periodic vei primi informații despre activitatea mea muzicală: concerte, proiecte, piese noi!
8 Comments
Imi place ciclismul ,poate si pentru faptul ca Eguard Novak a adus doua medalii ,una de aur si una de argint Romaniei.Cind a avut accidentul in urma cu 16 ani ,cel care facea patinaj viteza la ora respectiva,nu banuia ca peste ani va aduce medalii asa de stralucitoare Romaniei.Nu ii poate intelege pe paralimpici,daor noi cei care am fost aproape de asa ceva ,dar Dumnezeu ,ne-a ajutat si am ramas doar cu sechele care ne lasa sa zicem ca suntem aproape normali.
Tinand cont ca am lucrat cu persoane cu handicap si in facultate am avut chiar si ore legate de integrarea persoanelor cu diverse deficiente in societate prin sport, am ajuns sa stiu multe despre sporturile care se practica. Am fost surprins sa vad cateva sporturi de genul si la jocurile paralimpice (desi probabil nu ar fi trebuit sa fiu).
Boccia e destul de fain, iti trebuie ceva skill sa arunci mingea respectiva foarte aproape si cand nu ai probleme, dar la paralimpici e si mai impresionant sa vezi ca reusesc sa faca asta extrem de bine.
Goalball si fotbalul in 5 sunt sporturile pentru persoane fara vedere, iar acolo e extrem de impresionat sa ii vezi cum reusesc sa nimereasca mingea fara sa o vada. Doar o simt. Am facut si noi un experiment in facultate sa vedem ce iese…. dezastru. Obisnuiti sa vedem, nu sa simtim mingea, ne-am impiedicat si am luftat de nu a fost adevarat.
Iar cand experimentezi, chiar si pentru cateva minute, senzatia de a nu vedea, iti dai seama ca sportivii respectivi sunt niste invingatori.