Un “Multumesc!” emotionant

Tu cate stiluri de inot stii? La polo e...

21/06/2012 Comments (2) Sport

O lume fara sport

N-am facut sport de performanta, n-a fost sa fie. Ba chiar am fost scutit de sport, din motive medicale. Cred ca termenul corect ar fi “nu aveam voie sa fac sport”. N-am reusit insa performanta de a ma abtine, de a sta pe margine. Am jucat cel putin o data fotbal, baschet, handbal, volei, tenis de camp, tenis de masa. Am mers cu bicicleta, am facut trasee montane (2 ani cu rucsacul in spate) sau pur si simplu am alergat. Sunt intr-o permanenta miscare, nu degeaba mi se spunea la un moment dat Duracell.

Titlul imi suna a catastrofa mondiala. Cum adica fara sport? Si nu ma gandesc fara sport la TV, ca fara el supravietuim. Implinesc in curand 35 de ani, dar am un chef de miscare ceva de speriat, mai pregnant ca in facultate. Pot sa va spun ca in mai putin de o luna am jucat de 5 ori fotbal si o data rugby. Astfel ca, dupa ce sper ca v-am convins ca Miscarea face bine, va informez ca sambata, intre orele 09.00 si 21.00, are loc cea de a 2-a editie a unui eveniment care promoveaza sportul de masa intitulat Cea mai lunga ora de sport.

In clasa a 3-a jucam fotbal in pauze cu o minge de tenis. Asa am reusit sa imi rup primii pantaloni de la uniforma. In clasa a 5-a o extensie prea serioasa dupa o minge si mi-am rupt pantalonii tot de la uniforma intre picioare de a trebuit sa merg cu haina legata pana acasa. In clasa a 7-a am dat primul gol cu stangul (cel putin de el imi aduc aminte) si asta s-a datorat unor pantofi maro cu bot ascutit care s-au mulat perfect pe balon. Nu era ora de sport, aveam “Atelier” (asta pentru cei care au prins orele de atelier). In clasa a 8-a, profesorul de sport, tatal unei colege de clasa, m-a trimis cu forta acasa de pe terenul de baschet, stiind ca a doua zi am teza la romana.

La liceu am primit o pauza de fotbal de o ora din partea profesorului de Chimie. L-am altoit pe un coleg care imi boxa coastele, m-a vazut si m-a trimis “la plimbare”. Cum de fumat nu fumam nici atunci, am stat pe teren “la un fotbal, cu baietii”. In facultate, prin anul I, tin minte un fotbal pe o ploaie de noiembrie si un frig de clantanit dintii in ritm de Sepultura, cu noi, vreo 3 crestini, in pantaloni scurti, pe terenul de bitum de la Drept.

Dar, destule povesti cu mine si sportul. Sambata aveti parte de ore de zumba, fitness, kangoo jumps, pilates, aerobic, spinning etc. Intr-un cuvant, miscare, powered by Dolce SportSmartatletic si GetFIT.

2 Responses to O lume fara sport

  1. […] sport lunga cat orasul si lata de 2 metri, despre un meci de baschet de 80 ore, despre cum ar arata lumea fara sport, despre cum ii mobilizeaza chinezu pe bloggeri, despre latura sportiva a domnului Petreanu si […]

  2. […] trecut pe vremea asta spuneam ca imi e greu sa concep o lume fara sport. De atunci, am jucat fotbal pe San Siro, am participat alaturi de colegii din Echipa Bloggerilor la […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *