Un meci de fotbal…fresh

Un premiu care nu e doar al meu

31/01/2012 Comments (6) Blog

Planuieste vacanta cu grija si nu vei plati exagerat

Ma pot lauda cu performanta de a fi batut Europa in mare parte, fie cu ocazia diverselor proiecte in care am fost implicat, prin participarea la conferinte sau pur si simplu in vacanta. Si daca pe vremuri problemele cand venea vorba de deplasari erau vizele, in epoca Internetului provocarea e sa gasesti cele mai avantajoase oferte de transport si cazare. Iar una din uneltele pe care le puteti utiliza in a va gasi hoteluri cu un raport calitate-pret mai mult decat convenabil este Cheap Hotels. Iar pentru aceasta, va voi oferi 3 simulari in aceasta privinta (cu 3 grupuri-tinta diferite), pentru a putea  observa ca functioneaza practic ca un agregator al mai multor site-uri de rezervari hoteliere, unele dintre ele foarte populare si totusi nu mereu cele mai ieftine.

Varianta 1. Sa zicem ca sunteti un cuplu tanar si foarte indragostit si vreti sa plecati intr-un week-end romantic care sa nu coste foarte mult, dar care sa ofere conditii de calitate. In acest caz, va recomand un week-end prelungit in Praga (24-28 mai), un oras fabulos, fosta capitala de imperiu, cu o arhitectura impresionanta, cu multe povesti, cu bere buna si totul la preturi convenabile.

Pentru ca nu stati multe nopti (doar 4), va recomand sa stati aproape de centru, pentru a putea sta in oras pana seara tarziu. Astfel ca mi-a placut Hotel Merkur, de 3***, la 1.4 km de centrul orasului, unde camera dubla este 55 euro/noapte. Avantajul la Cheap Hotels este ca iti arata la ce pret gasesti camera pe diferite motoare de cautare (eu foloseam de obicei Booking.com, dar vad ca exista o oferta mai buna prin LateRooms.com).

Si pentru ca e nevoie si de un avion convenabil, va intoarceti luni cu un avion pe care il puteti gasi in sectiunea Cheap Airfare Search.

Varianta 2. Cea de a 2-a simulare este valabila pentru o familie cu varsta intre 30 si 40 de ani si cu un nivel de salarizare lunar de circa 1000 de euro pe luna, care vrea o vacanta de 1 saptamana pe perioada verii (2-9 iulie) pe o insula suficient de exotica, dar nu exorbitanta. Si aici va recomand Madeira, insula apartinand Portugaliei, dar situata in Atlantic intr-o  zona unde temperatura variaza intre 18 si 24 de grade tot anul. Cautarea pe Cheap Hotels ofera (prin intermediul Hotels.com) o varianta de 625 euro pentru 7 nopti la Albatroz Beach & Yacht Club, un stabiliment de 5*****, relativ aproape de aeroport (unul chiar spectaculos in Madeira, cu pista care iese in ocean).

Varianta 3. Sunteti un om de afaceri care vrea sa mearga pentru 2 zile (7-9 februarie) la bursa de flori de la Amsterdam, Olanda, pentru ca urmeaza Valentine’s Day si 1 si 8 martie. Va trebuie un hotel de 4 sau 5 stele in apropiere de FloraHolland Aalsmeer (Legmeerdijk 313), iar varianta oferita de Cheap Hotels care mi-a facut cu ochiul a fost Mercure Amsterdam Airport 4****, cu 77 euro/noapte, (prin intermediul Olotels.com), dar variante sunt si NH Musica 4**** cu 84 de euro pe noapte sau CitizenM Amsterdam City 4****, unde o camera costa 82 euro/noapte, toate cele 3 variante fiind apropiate si de bursa de flori, dar si de aeroport.

Iata 3 variante de hoteluri (pe 3 categorii de varsta, venit si motiv al calatoriei) obtinute cu ajutorul aceluiasi instrument, Cheap Hotels.

6 Responses to Planuieste vacanta cu grija si nu vei plati exagerat

 1. […] de apreciat c? prin Blogal  Initiative avem un început, iar prin Marius Matache, ca prim blog?r premiat, un model. Interesant? este toat? lista de câ?tig?tori. Felicit?ri […]

 2. Apollo says:

  Oare toate siturile alea sunt de incredere? Nu de alta, dar le dam datele cardului…

 3. Make says:

  @Apollo – prin toate site-urile te referi la Booking,com, Hotels.com, LateRooms.com? daca da, cel putin pentru Booking.com garantez, l-am folosit de mai multe ori.

 4. Apollo says:

  Booking.com am folosit si eu, si inca de multe ori, insa prin listele alea sunt si multe de care n-am auzit pana acum.

 5. Make says:

  Ai perfecta dreptate, si eu am aceeasi teama cand incerc sa platesc cu cardul pe un site pe care nu l-am mai folosit. Dar daca stau sa ma gandesc, si cand am folosit prima oara Expedia prin 2005 tot mi-a tremurat mana 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *