Acoustic Bloggers

Jurnal de concert în lectura autorului (12): concert la...

Jurnal de concert in lectura autorului (13): impodobirea teatrului...

13/12/2011 Comments (1) Noutati

Turneu de decembrie

Luna decembrie aduce multe concerte de muzica folk – daca vreti sa le aflati, urmariti “concertele saptamanii in curs” pe ForeverFolk. Si nici eu nu fac exceptie de la multitudinea de evenimente tip “om si chitara”. Deja in decembrie am cantat la Medias, la metrou si la impodobirea teatrului la Masca. Acum a venit momentul sa plec din nou intr-un mic turneu prin tara, alaturi de Alex Nichita si vioara lui fermecata. Partea buna: sunt orase foarte dragi mie si sa va spun de ce.

Iasi-ul e un oras special – ani de zile, nu stiam unde e pe harta, apoi intr-un an mi-am facut suficienti prieteni incat sa nu ma intereseze ca de cele mai multe ori am venit “cu bani de acasa” doar pentru a canta la Iasi. De aceasta data, totul e nou la concertul din Iasi, de joi, 15 decembrie. Locatia: Phoenix Tea Coffee and Spices (Piata Unirii nr 2). Compania: cant alaturi de Cosmin Vaman, unul din cei mai talentati tineri folkisti la ora actuala, premiant la Ploiesti, Calarasi, Braila sau Medias (lumea zice ca e mai talentat ca mine, dar eu am norocul de a fi mai frumos, deci se compenseaza!!).

Gura Humorului inseamna o reduta de folk. Un exemplu ca un oras mic poate gazdui atat de mult folk. Unul din oamenii care au dat folkului si comunitatii lui mai mult decat vor primi vreodata, pe numele lui Sorin Poclitaru. Un loc cu un public dornic de folk si darnic cu cei care il canta. Acolo au fost “Intamplari in orasul cu oameni“, FolkLung 1 si 2, Folk din pana mea!. Asa ca vineri seara, in 16 ale lui decembrie, ne vedem in La Bomba, cu colinde, cu piesulici simpatice, cu Alex si Cosmin, plus subsemnatul.

Suceava e primul oras (in afara Bucuresti-ului) unde am sustinut un concert de unul singur, doar eu si chitara mea. Se intampla La Fierarie, in 2008. Nu stiam pe nimeni acolo si nimeni nu ma stia. Dar a fost pentru prima oara cand am crezut despre mine ca s-ar putea sa fie ceva de artist in mine, pentru ca am reusit sa “conduc” o sala initial pasiva, spre usor interesata, pentru a ne desparti cu bis-uri! Chiar daca de aceasta data ne vedem la Club V, pe 17 decembrie, toti 3 vom incerca sa va oferim o seara macar interesanta, daca nu agreabila.

Detalii despre cele 3 concerte gasiti aici

Alba Iulia e cea mai noua locatie aparuta in lista de turneu. Iar aici motivele sunt covarsitoare de-a dreptul. “Ziua de maine” 2007 a fost primul festival unde am cantat in recital. Apoi am mai fost de 3 ori, 2008, 2010, 2011. La ultima editie, am adus langa mine si 12 bloggeri acreditati care au facut minuni. Iar pe 19 decembrie, la Alba Mall, eu si Alex mai tragem “o dubla”, la Festivalul Iernii.

Asadar, va astept la, probabil, ultimele 4 concerte ale anului 2011.

One Response to Turneu de decembrie

  1. […] plec in turneu. Daca ajungeti la vreunul din concertele noastre (eu, Alex si Cosmin), nu ezitati sa veniti sa ne […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *