Dan Chisu

Dan Chisu si caii verzi de pe pereti

Club

Hai in club!

05/11/2012 Comments (1) Blog

Un week-end la Braila

A trecut mult timp de cand am lasat sa treaca 3 zile in care sa nu postez nimic pe blog, iar pentru asta imi cer scuze oamenilor pe care i-am obisnuit sa scriu. Pe de-o parte mi-am promis mie sa incerc sa postez doar articole cu substanta, iar pe de alta parte de vineri am fost tot pe drumuri si tot implicat in diverse activitati.

Braila

Am stat la la Hotel Traian si am avut o vedere de ansamblu a orasului, inainte de a porni la pas pe strazile Brailei. Braila este un oras cu o arhitectura foarte interesanta, chiar daca multe din cladiri sunt intr-o stare avansata de degradare, cum este cazul  fostului Hotel Pescarus (foto dreapta), situat pe Strada Regala (fosta Republicii, fosta Mihai Eminescu). O alta constatare este ca Braila a fost un oras foarte cosmopolit si poti deduce asta foarte usor din diversitatea bisericilor de aici: greaca, bulgareasca, armeneasca, luterana. Iar diversitatea etnica includea evrei, tigani, rusi lipoveni, turci (mai multe detalii gasiti aici).

Apropos de biserici: Biserica Greaca Buna Vestire a fost pictata de Tatarescu, Liochis si Belizarie. Ea include elemente arhitecturale foarte variate, de la coloane corintice, grupate dupa principii baroce cu pilastri renascentisti, ferestre semicirculare sau terminate in ogiva gotica.

BrailaTot sambata m-am intalnit cu prietenii de la Aliat, aflati cu Caravana AlcoHelp la Braila (foto stanga). Cu aceasta ocazie, am mai povestit cate ceva, dar despre asta veti afla intr-un articol separat si extins care va aparea un pic mai tarziu.

Duminica am fost la meci, CF Braila contra Rapid Suceava. Nici nu mai tin minte cand am fost ultima oara la un meci de divizia B. Dar pot spune, cu certitudine, ca e cel mai slab meci de fotbal vazut in ultimii 15 ani. Daca asta e nivelul din liga a 2-a, din punctul meu de vedere ar trebui desfiintat campionatul. Am vazut meciuri intre blocuri mult mai disputate decat acesta. Stadionul din Braila, pe care odata juca finalista Cupei Romaniei – Dacia Unirea Braila, acolo unde s-au lansat fratii Bratianu, Baldovin sau Nicolita, este intr-o stare deplorabila (peluzele nu au scaune, sunt doar gradene de beton) si era aproape gol(nu cred sa fi fost mai mult de vreo 3-400 de spectatori).

BrailaAndrei are dreptate pe facebook. Habar nu aveam ce “minunatie” am pozat, dar cred ca a fost o forta ascunsa care m-a determinat sa fac poza din dreapta. De la el am aflat ca banca de langa ceasul albastru (o culoare tipica pentru lipoveni, foarte multe case si garduri fiind vopsite in acest bleu in Dobrogea si Delta Dunarii) era locul favorit al lui Johnny Raducanu (foto dreapta). Maestre, ne lipseste muzica si vorba Dumneavoastra!

Mai multe poze din Braila gasiti pe pagina mea de facebook.

One Response to Un week-end la Braila

  1. […] daca despre Festivalul de Folk Chira Chiralina de la Braila am mai povestit pe acest blog dupa experienta participarii in juriu anul trecut, iar despre editia din acest an gasiti […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *