A inceput Toamnă la Voroneț

Concerte in luna noiembrie

30/10/2013 Comments (3) Noutati

Doua concerte la Humor

Când vine vorba de mers la Humor (prescurtarea pentru Gura Humorului, deh…), nu îmi trebuie vreun motiv anume, dacă nu ar fi distanța și drumurile mirobolante ale patriei, aș merge acolo măcar o dată pe lună. Lasă că e Sorin acolo și între noi e o alchimie specială (sic!), pur și simplu nu mă pot sătura de zonă. Iar dacă la această stare de fapt se adaugă și un motiv serios precum Festivalul Toamnă la Voroneț, atunci mersul la Humor e o sărbătoare.

Humor Afinata CadouÎn week-end-ul festivalului, am avut parte de două concerte. Primul a fost vineri, în Pizzeria La Bomba, prilej de aniversare a celor 24 de primăveri ale mele, alături de oamenii calzi ce nu lipsesc niciodată de la serile pe care nebunul de Sorin continuă să le organizeze. E greu să explic cât de tare m-am bucurat că maestrul PIM sau Cristi Tonolla au venit de la Suceava special pentru această seară (și nu au fost singurii). Fără ca asta să diminueze bucuria revederii oamenilor din Humor prezenți. A fost o repetiție extrem de amuzantă a spectacolului ce urma luni la București. Sorin m-a asaltat cu cadouri (foto stanga – unul dintre ele – inside joke, evident!), publicul mi-a cantat “La multi ani”.

Cea de a 2-a reprezentație s-a petrecut sâmbătă noaptea, la Carmen Silvae, una din sutele de pensiuni din zonă. În ciuda orei înaintate (cred ca am început să cântăm pe la 00:30), nu poți să nu te bucuri când oameni ca Elisabeta BostanLaurențiu Damian (regizor, scenarist, profesor universitar) și Mircea Diaconu te ascultă cu mare atenție și te privesc cu căldură în timp ce tu dai încă un examen pe scenele patriei.

Iar dincolo de concerte, de prieteni, de filmele vazute (despre care voi povesti intr-un articol separat), e starea de bine data de plimbarea prin Arinis de sambata dimineata (ritualul lui Yoghy, catelul jucaus al lui Sorin) si cele doua ore de relaxare de la piscina Arinis de vineri. O sa incep cu cea de a 2-a. Este o investitie excelenta pentru o statiune, functionala tot timpul anului, are si sauna (n-am incercat-o, dar Sorin a disparut de vreo 2 ori, cat am scris eu la articole), iar cateva ore acolo pot face minuni pentru oameni stresati. La mine a functionat.

Organizatorii Festivalului „Toamnă la Voroneţ” sunt Primăria Oraşului Gura Humorului, prin cele două instituţii de cultură, Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina şi Casa Orăşenească de Cultură, și Consiliul Judeţean Suceava, prin Centrul Cultural „Bucovina”.

3 Responses to Doua concerte la Humor

 1. Natural says:

  Ehehehe, “Aurul lui Makena” 🙂
  Si uitasem ca am vazut filmul asta cand eram copil. Va tineti de copilarii :))

  Spor!

 2. […] Cred ca o sa merg si eu maine in deschiderea Festivalului de Folk fiindca este un eveniment ce n-ar trebui ratat si fiindca vreau sa-l revad pe Make. […]

 3. Make says:

  @Natural lui Sorin i-a venit ideea – era pe cadoul meu :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *