Cea de a 3-a instituție de hospitality vizitată în cu ocazia IRF 2017 a fost Hotel Institute Montreux (HIM). Ne plimbam cumva neoficial, în cele câteva ore libere, iar la un moment dat Tarek, “ghidul” nostru, se oprește și ne face semn către o clădire arătoasă, din inima orașului Montreux (foto dreapta).
Când ne-am apropiat, am recunoscut sigla HIM, iar Tarek ne-a invitat înăuntru. Urma să servim prânzul într-unul din restaurantele universității, operate, așa cum deja probabil v-ați obișnuit, chiar de studenții acesteia. Tematica din hol era legată de Freddie Mercury, iar mesele erau niște lăzi de transport ale aviației americane recondiționate din vechi avioane de profil.
În drum spre restaurant, m-am strecurat într-unul din saloanele în care…se făceau ore – mai precis rețeta de carpaccio (foto sus). Iar în raftul cu tacâmuri am observat setul de cuțite speciale pentru brânzeturi – fiecare tip de brânză avea propriul ei tip de cuțit!
Ca de altfel în întreg Swiss Education Group, accentul se pune pe partea practică și nu voi insista pe planul de învățământ, oricum, găsiți planul detaliat pe site-ul institutului. Mi-au atras atenția însă colaborările institutului cu diverși parteneri din industrie pe diverse module de specializare:
Cred că o ucenicie cu unul din cele mai importante festivaluri de jazz din lume (circa 200.000 de spectatori anual) sau cu o rețea globală de hoteluri poate contribui semnificativ la cariera unui tânăr la început de drum.
De asemenea, pe parcursul anilor de studiu, studenților HIM li se oferă o serie de workshopuri – Master Class – în care au ocazia să întâlnească experți în domenii legate de hospitality. Astfel de workshopuri sunt cele de networking, public speaking, degustare de whiskey, știința șampaniei sau aprecierea trabucurilor.
După prânz (care includea creveți, paste și fresh de mango), am ieșit pe terasă și am constatat că, dincolo de priveliștea fabuloasă (foto centru), acolo sunt și camere. Cum? O scrumieră lăsată pe o măsuță și perechea de pantofi sport de la o ușă cu draperiile trase. Admirați priveliștea, că merită!
Un mare avantaj mi se pare faptul că aveți 4 variante de date la care puteți începe studiile (ianuarie, aprilie, iulie și octombrie). Studiile au dublă acreditare, atât cea elvețiană, cât și americană, din partea Northwood University Michigan. Printre alumni HIM se numărau în 2016 CEO-ul Kempinsky Hotels Thailand sau hotel managerul Grand Hyatt din Shenzen (China).
În ultima parte a prezentărilor instituțiilor ce fac parte in Swiss Education Group vom vorbi de Cesar Ritz Colleges și Culinary Arts Academy Switzerland.
Dacă te abonezi, periodic vei primi informații despre activitatea mea muzicală: concerte, proiecte, piese noi!