No man's land

No man’s land

Gregory Porter Sala Palatului

Gregory Porter (cronică)

20/04/2017 Comments (0) Blog

Make you feel my love

Ce au în comun Bob Dylan și Adele? Nu, nu e nici chitara, nici premiul Nobel pentru pace și, aproape sigur, nici descălțatul pe scenă. Povestea piesei Make you feel my love e una tare simpatică. Scrisă de Bob Dylan și prevăzută să apară pe albumul Time out of mind (1997), ea este lansată inițial de un alt mare artist și anume Billy Joel în același an 1997, cu o lună înaintea lui Dylan.

Adele include versiunea sa a piesei pe albumul său de debut 19 (apărut în 2008), album ce primește 4 nominalizări la premiile Grammy. Ea include acest cover la sugestia managerului Jonathan Dickins, un fan înrăit al piesei Make you feel my love. Piesa ajunge în Top 10 UK Singles Chart (sursa)

Adele

Sursa foto: Adele.com

Am ales o variantă live, așa cum îi stă bine oricărui artist, în emisiunea lui David Letterman. Chiar dacă și versiunea lui Dylan e tot “pe bază de pian” (ca și a lui Billy Joel de altfel), Adele reușește să îi confere piesei o căldură aparte (comparativ cu timbrul ușor pițigăiat al lui Dylan sau acutele lui Joel), se lipește excelent pe piesă, parcă ar fi a ei. Dacă îmi place un aspect la ea este naturalețea pe scenă (dincolo de vocea caldă, accentul britanic, frazarea excelentă de poți scrie după dictare și alte 1746 de aspecte), ceea ce puțini artiști de calibrul ei reușesc să își păstreze. Poza din articol e făcută la Auckland, în Noua Zeelandă, pe 26 martie și cred că spune foarte multe.

Adele a stabilit record după record cu turneul său mondial de promovare al albumului 25 (de ex. 600.000 de bilete vândute în Austrialia), ce se va încheia apoteotic (iubesc cuvântul acesta!) cu 4 concerte pe Wembley la sfârșit de iunie și început de iulie 2017, cu bilete vândute în câteva ore (stadionul Wembley poate găzdui undeva la 90.000 de spectatori).

Într-o ploioasă zi de primăvară (unii ar spune chiar cu zăpadă), la Transpoziții muzicale, Adele și Make you feel my love. Lăsați muzica să vă bucure sufletele!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *