Tommy Emmanuel Sultans of swing

Sultans of swing

BIZ

BIZ SMS 2016 – experiența

28/06/2016 Comments (0) Blog

Teatrul românesc în creștere

Departe de mine să fiu un fin cunoscător al fenomenului, dar este mai mult decât evident că teatrul românesc este într-o creștere calitativă semnificativă. Dacă despre Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și înaltul nivel la care se desfășoară v-am povestit ori de câte ori mi s-a oferit ocazia, trebuie spus că și teatrele din București încep să se miște din ce în ce mai bine.

Cu Teatrul de Comedie am interacționat în ultima vreme, Raluca, responsabila secțiunii Teatru de pe ForeverFolk (una foarte activă, aș spune eu), mergând la mai multe premiere ale teatrului. Instituția a dat șanse multor regizori și scenariști tineri, oferindu-le, prin competiție (foarte important asta!) șansa de a scrie și a pune în scenă piese la Comedie. Dar momentul maxim a fost oferit de finalul de stagiune, asigurat de trei reprezentații ale piesei Visul unei nopți de vară, în versiunea lui Tim Robbins. Despre acest moment nu pot să vă povestesc eu, dar vă invit să citiți impresiile Ralucăi de la întâlnirea cu fenomenalul actor (găsiți articolul aici).

Chris Noth teatrulRecent, Teatrul Metropolis a avut un musafir la fel de faimos, pe Chris Noth (cunoscut mai ales de doamne din rolul Mr. Big din Sex and the city), venit să…vadă o piesă de teatru la București. Știrea m-a intrigat, apoi am aflat că este prieten cu Mick Davis, cel care a pus în scenă Paganini la Metropolis. Și cu care se pregătește să lucreze pe viitor, așa cum a declarat, semn că era mai mult decât politicos cu gazdele.

A fost unul dintre cele mai bune spectacole pe care le-am văzut. Actorii români sunt extraordinari, mult mai buni decât mă așteptam. M-am hotătât și abia aștept să joc la Teatrul Metropolis în spectacolul Brâncuși de Mick Davis și produs de George Ivașcu. Îmi place Bucureștiul, deoarece este un oraș extraordinar. Chris Noth

Sunt doar două exemple, sunt foarte multe piese de teatru independent puse în scenă în București, vă recomand de asemenea o piesă la Teatrul Excelsior, mai ales dacă aveți copii adolescenți, pe numele ei Interzis sub 18 ani.  Teatrul Național, odată renovat, este multifuncțional, cu multe săli modulare, ce se pot adapta necesităților piesei. Nu sunt eu vreun specialist, dar din exterior teatrul românesc pare în creștere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *